r
Nosalty Logó

Khmer házi leves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Edori
Khmer házi leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 26 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4298 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 158 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2415 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    1370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1563.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1384 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12893 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1265 micro
Összesen 470 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    297 micro
  • β-karotin
    729 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 26 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellett apró darabokra vágjuk, ésolajon megpirítjuk, rászórunk egy ek cukrot (nem púposat!), és megkaramellizáljuk.
  2. A répát és a gyömbért gyufaszál méretűre aprítjuk, a vöröshagymár szeletekre vágjuk (előbb félbe, és aztán szeletre).
  3. A hagymát, répát, gyömbért hozzáadjuk a húshoz, és együtt pirítjuk egy kicsit, utána felöntjük vízzel.
  4. Ha kezd puhulni, hozzáadjuk a felszeletelt gombát is, és megfűszerezzük halszósszal, osztrigaszósszal, sóval borssal ízlés szerint, és hagyjuk főni.
  5. Amikor minden megfőtt, belekeverük egy felvert tojást, és a tetejét tálalás előtt megszórjuk apróra vágott metélőhagymával vagy újhagymával.
  6. A khmerek Kambodzsában rizzsel fogyasztják úgy, hogy a leves sűrűjét a rizsre merik.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6098
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kambodzsában eltöltött időm alatt volt szerencsém megkóstolni a khmer ételek széles választékát. Mindegyik nagyon finom, de nekem ez a leves a kedvencem. A khmer konyha ételeit a sűrű levesek, curry-k, és a hirtelen több féle zöldséggel megsütött, szaftos húsok alkotják, és persze párolt rizs minden mennyiségben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...