r
Nosalty Logó

Kétszínű pudingtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kétszínű pudingtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A vaníliás réteghez

A csokis réteghez

A tetejére

Összesen 456 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A vaníliás réteghez

A csokis réteghez

A tetejére

Összesen 3634 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A vaníliás réteghez

A csokis réteghez

A tetejére

Összesen 232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 456 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    186.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3294.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    1388 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.6 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    754 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 3634 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás réteghez

A csokis réteghez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Előveszünk egy kerek formát (én kerámia tálat használtam), és kiöblítjük hideg vízzel.
  2. Edényünk aljára lerakunk egy réteg babapiskótát. Ha kell, eltörjük, lényeg, hogy szépen beborítsuk a tál alját.
  3. Egy tálkába szórjuk a vaníliás pudingport és a többi száraz hozzávalót, majd kevés hideg tejjel és a tejszínnel csomómentesre keverjük. Belereszeljük a citrom héját. Maradék tejet közben felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és sűrűn kevergetve hozzáöntjük a tálka tartalmát, elkeverjük benne az 1 ek vajat, és főzzük egy percig folyamatosan keverve.
  4. Ezt a vaníliás pudingot ráöntjük a réteg piskótára, és hűtőbe tesszük dermedni.
  5. Ugyanígy elkészítjük a csokoládés pudingot is, itt a már forró tejbe daraboljuk a csokikat, és jól elkeverjük.
  6. Kivesszük a megdermedt pudingot, és teszünk a tetejére egy réteg babapiskótát. Erre öntjük a még meleg csokis pudingot, majd ismét egy réteg piskótával beborítjuk.
  7. Egy éjszakát lefedve hagyjuk a hűtőben, így kellően megpuhulnak a piskótarétegek.
  8. Tálalás előtt egy nagy tálra borítjuk a tortánkat, és tetszés szerint díszítjük.
  • Tepsi mérete: 20x9
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 33998
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 28.

Ajánló

Akár születésnapi tortaként is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Találtam a konyhaszekrényben sok-sok piskótát és két maradék pudingport. Ezt gondoltam ki belőlük. Csokimázra nem írtam receptet, mert nem tudom, miként lenne az igazi, ezt Rátok bízom. (Nekem valami félig dermedt, szószos dolog kerekedett ki belőle..) Ha van kéznél gyümölcs, tegyetek bele bátran azt is, mert nagyon fel tudja dobni. Természetesen elkészíthető házi pudingból és saját sütésű piskótából is. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás réteghez

A csokis réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...