Kétszínű pudingtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
25g babapiskóta94 kcal
A vaníliás réteghez
-
21 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
4 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
2g vaj13 kcal
A csokis réteghez
-
21 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
1 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
4g tejcsokoládé20 kcal
-
8g étcsokoládé41 kcal
-
2g vaj13 kcal
A tetejére
-
13g mandulapehely74 kcal
Összesen
456
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
200g babapiskóta752 kcal
A vaníliás réteghez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
29 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
14g vaj100 kcal
A csokis réteghez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
10 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
30g tejcsokoládé161 kcal
-
60g étcsokoládé328 kcal
-
14g vaj100 kcal
A tetejére
-
100g mandulapehely590 kcal
Összesen
3634
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
12.7g babapiskóta48 kcal
A vaníliás réteghez
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
25.5g tej14 kcal
-
6.4g habtejszín19 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
1.8g porcukor7 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
A csokis réteghez
-
2.9g csokoládés pudingpor11 kcal
-
25.5g tej14 kcal
-
6.4g habtejszín19 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
-
1.9g tejcsokoládé10 kcal
-
3.8g étcsokoládé21 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
A tetejére
-
6.4g mandulapehely38 kcal
Összesen
232
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 411.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
456
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.5 g
Zsír
-
Összesen 186.8 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3294.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 1388 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 392 mg
-
Foszfor 808 mg
-
Nátrium 677 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 406.6 g
-
Cukor 224 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 146.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 768 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 754 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
3634
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
200 g babapiskóta
A vaníliás réteghez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
400 ml tej
-
1 dl habtejszín
-
4 ek porcukor
-
1 ek vaj
A csokis réteghez
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
400 ml tej
-
1 dl habtejszín
-
3 ek porcukor
-
3 dkg tejcsokoládé
-
6 dkg étcsokoládé
-
1 ek vaj
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- Előveszünk egy kerek formát (én kerámia tálat használtam), és kiöblítjük hideg vízzel.
- Edényünk aljára lerakunk egy réteg babapiskótát. Ha kell, eltörjük, lényeg, hogy szépen beborítsuk a tál alját.
- Egy tálkába szórjuk a vaníliás pudingport és a többi száraz hozzávalót, majd kevés hideg tejjel és a tejszínnel csomómentesre keverjük. Belereszeljük a citrom héját. Maradék tejet közben felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és sűrűn kevergetve hozzáöntjük a tálka tartalmát, elkeverjük benne az 1 ek vajat, és főzzük egy percig folyamatosan keverve.
- Ezt a vaníliás pudingot ráöntjük a réteg piskótára, és hűtőbe tesszük dermedni.
- Ugyanígy elkészítjük a csokoládés pudingot is, itt a már forró tejbe daraboljuk a csokikat, és jól elkeverjük.
- Kivesszük a megdermedt pudingot, és teszünk a tetejére egy réteg babapiskótát. Erre öntjük a még meleg csokis pudingot, majd ismét egy réteg piskótával beborítjuk.
- Egy éjszakát lefedve hagyjuk a hűtőben, így kellően megpuhulnak a piskótarétegek.
- Tálalás előtt egy nagy tálra borítjuk a tortánkat, és tetszés szerint díszítjük.
- Tepsi mérete: 20x9
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 33992
- Feltöltés dátuma: 2010. május 28.
Ajánló
Akár születésnapi tortaként is megállja a helyét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Találtam a konyhaszekrényben sok-sok piskótát és két maradék pudingport. Ezt gondoltam ki belőlük. Csokimázra nem írtam receptet, mert nem tudom, miként lenne az igazi, ezt Rátok bízom. (Nekem valami félig dermedt, szószos dolog kerekedett ki belőle..) Ha van kéznél gyümölcs, tegyetek bele bátran azt is, mert nagyon fel tudja dobni. Természetesen elkészíthető házi pudingból és saját sütésű piskótából is. :-)