r
Nosalty Logó

Kétszínű márványos sütemény

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kétszínű márványos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    152.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3274.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.9 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 3392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  3. Apránként hozzáadjuk a másfél dl étolajat és a másfél dl vizet.
  4. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és egy pici sót. Jól elkeverjük a sütőport a lisztben.
  5. A kikavart étolajas-vizes-tojásos cukorhoz adagoljuk a sütőporos lisztet és jól összekutymákoljuk, hogy ne legyen csomós.
  6. A felvert habot is a tésztához keverjük. Folyékony, jó állagú tésztát kell kapnunk.
  7. A krémes tésztát két tálba elfelezzük és az egyikbe belekeverünk még 3 ek kakaót, a másikba pedig a vaníliás cukrot (és opcionálisan citromhéjat reszelünk).
  8. Sütőpapírral kibélelünk egy nagy, magas tepsit (a legnagyobbat, amelyik befér a sütődbe) :) (A könnyebbség kedvéért, hogy a papír ne csúszkáljon benne és a sarkok is jók legyenek, csipesszel meg szoktam fogatni a papírt a tepsihez.)
  9. A fakanalunkkal felváltva adagoljuk a sárga és a barna krémet, nem baj, ha összevissza folyik. Egész addig folytatjuk, amíg a krémek tartanak.
  10. Előmelegítjük a sütőt, levesszük a csipeszeket a tepsiről :) s legalacsonyabb (150 fokon), azaz lassú tűzön 35 perc alatt készre sütjük. Elképzelhető, hogy 170 fokon 25-30 perc alatt kész.
  11. Kiemeljük papírostól, ha kissé kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 23 x 38 x 6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 404
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 223
  • Össznézettség: 173611
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Ajánló

Nyári kánikulában krémes süti helyett, vendégvárónak, csak úgy a nyári szünetre, kezdők, gyerekek is elkészíthetik, mert egyszerű.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tipikusan a "délutánra váratlan vendégek jönnek, jaj mit süssek, ami nem macerás" sztori. Nem volt itthon vaj, ezért olyan sütit kerestem, ami anélkül is elkészíthető. Anyósomtól származik a recept alapja. Ott a két színt egymásra kellene önteni, egyiket a másik után, én kicsit variáltam rajta. :) Egyszerű kavart süti, kezdők is bátran elkészíthetik, gyorsan készen van. Frissen fogyasszuk, másnapra néhány kocka maradt belőle, a reggeli kávéhoz ettem meg, de frissen finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...