Kétszínű linzer - Linzer 9.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
A díszítéshez
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
13g dió82 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
38g lekvár/ dzsem104 kcal
Összesen
1317
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
46 kcal
-
0g só0 kcal
A díszítéshez
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
50g dió327 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
150g lekvár/ dzsem417 kcal
Összesen
5268
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
37.9g finomliszt138 kcal
-
19g margarin136 kcal
-
11.4g cukor44 kcal
-
8.3g tojás11 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g só0 kcal
A díszítéshez
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
3.8g dió25 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
11.4g lekvár/ dzsem32 kcal
Összesen
400
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 62.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1304.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 284 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.5 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 551 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 519 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 383 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
1317
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 80.8 g
Zsír
-
Összesen 251.4 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 88 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5219.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 1138 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 324 mg
-
Foszfor 2289 mg
-
Nátrium 1221 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 689.8 g
-
Cukor 256 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 263.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2203 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 406 mg
-
Retinol - A vitamin: 2075 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1531 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 590 micro
Összesen
5268
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
400
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g finomliszt
-
250 g margarin
-
2 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
20 g cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
A díszítéshez
-
1 db tojásfehérje
-
15 dkg lekvár/ dzsem
Elkészítés
A tésztához
- A hozzávalókat a kakaópor kivételével egy tálban összemorzsoljuk, majd sima tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét összegyúrjuk a kakóporral.
- A sütőt előmelegítjük.
- A diót zacskóba tesszük, nyújtófával durvára törjük, majd tálkába tesszük, és a kristálycukorral összekeverjük.
- A tojásfehérjét tálkába tesszük, kissé felverjük.
- Lisztezett deszkán előbb a világos tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd lyukas közepű linzerszaggatóval karikákat szaggatunk belőle.
- A karikák tetejét előbb a tojásfehérjében, majd a cukros dióban megmártjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, világos színűre sütjük (Kb. 10-15 perc). A tészta "hulladékot" összegyúrjuk, és ismét kiszaggatjuk mindaddig, míg el nem fogy.
- A kakaós tésztát kerek formával szaggatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlemezen sütjük. (Kb. 10-15 perc)
- Kihűlés után a világos és a sötét tésztakarikákat lekvárral összeragasztjuk. Majd ízlés szerint dióval díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 18223
- Feltöltés dátuma: 2010. december 27.
Ajánló
Baracklekvárral finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Könnyű, finom, előre elkészíthető linzer, jól záródó fémdobozban egy éjszaka alatt megpuhul.