r
Nosalty Logó

Kétsajtos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pimkie
Kétsajtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 21% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 778 kcal
  • 21% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3892 kcal
  • 21% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 21% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3432.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    1661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 778 kcal
  • 21% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    311.3 g

Zsír

  • Összesen
    253.2 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17160.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    3755 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    4344 mg
  • Nátrium
    8304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2152 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2063 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1065 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 3892 kcal
  • 21% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1121.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, tetszőleges méretű szeletekre vágjuk.
  2. A sajtokat lereszeljük, az edamiból félreteszünk kb. 5-6 dkg-t.
  3. Egy tálban összekeverjük a zsemlemorzsát, a lereszelt sajtokat, a fűszereket, végül beleaprítjuk az újhagyma zöldjét.
  4. Egy sütőtepsibe sütőpapírt rakunk. (Én a tepsibe beletettem egy sütőrácsot is, hogy a húsok alja is megsüljön, ne maradjon vizes, ragacsos; a bunda ne ragadjon le a sütőpapírra.) A sütőt 175°C-ra előmelegítjük.
  5. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük az összenyomott fokhagymát, 2-3 perc után levesszük a tűzhelyről.
  6. A csirkemell szeleteket megforgatjuk a fokhagymás olvasztott vajban, majd a sajtos zsemlemorzsában, és a sütőrácsra helyezzük őket. Készre sütjük.
  7. Mielőtt kivesszük a sütőből, a félretett 5-6 dkg sajtot a szeletekre szórjuk, s megvárjuk, míg ráolvad.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3229
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 02.

Ajánló

Én hasábburgonyával tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azon gondolkodtam, milyen bundában lehetne elkészíteni a csirkemellet, hogy ne legyen túl szokványos... Mivel pillanatok alatt elfogyott, szerintem nagyon jó recept lett! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...