Kétféle lisztből készült pizzatészta
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
16 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A képen lévő pizza feltéte
-
50g kolbász226 kcal
-
15g pepperoni3 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
30g ketchup30 kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
16 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A képen lévő pizza feltéte
-
50g kolbász226 kcal
-
15g pepperoni3 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
30g ketchup30 kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
31.3g finomliszt114 kcal
-
12.5g rétesliszt46 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A képen lévő pizza feltéte
-
6.3g kolbász28 kcal
-
1.9g pepperoni0 kcal
-
18.8g trappista sajt66 kcal
-
3.8g ketchup4 kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.4 g
Zsír
-
Összesen 66.2 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4224.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 1041 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 962 mg
-
Nátrium 1942 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 341.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3619 micro
-
Lut-zea 111 micro
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.4 g
Zsír
-
Összesen 66.2 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4224.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 1041 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 962 mg
-
Nátrium 1942 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 341.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3619 micro
-
Lut-zea 111 micro
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 528.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 452 micro
-
Lut-zea 14 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
100 g rétesliszt
-
2 csipet só
-
1 csipet cukor
A képen lévő pizza feltéte
-
5 dkg kolbász
-
15 dkg trappista sajt
-
2 ek ketchup
Elkészítés
A tésztához
- A kétféle lisztből, az élesztőből, a sóból és a cukorból egy száraz saját lisztkeveréket készítünk.
- A lisztkeverék közepébe mélyedést formázunk kézzel, és beleöntjük a langyos víz nagy részét.
- A langyos vízbe - belülről kifelé haladva - hozzákeverjük a lisztkeveréket. Minél csomómentesebbre sikerül, annál kevesebbet kell később vele dolgoznunk.
- A félkész (ragadós vagy túl száraz) tésztát egy gyúródeszkára helyezzük, és állagától függően liszt vagy víz további hozzáadásával, 5-10 perc alatt a kezünkkel készre gyúrjuk.
- A kész tésztát alul és felül kicsit meglisztezzük, majd konyharuhával lefedjük, és kb. 40-60 percen keresztül állni hagyjuk.
- A teljesen megkelt pizzatésztát kézzel kinyújtjuk, és a kissé kiolajozott tepsibe vagy teflonból készült pizzasütőbe helyezzük, majd még 15-20 percig állni hagyjuk. (Itt már nem kell lefedni semmivel.)
A képen lévő pizza feltéte
- A nyers pizzatésztára ízlés szerint feltétet (szósz, sajt, stb.) helyezünk rá, és 250 fokon készre sütjük. (Normál fokozaton, légkeverés nélkül.) TIPP: A zsírosabb feltéteket, mint kolbászkarika, baconszalonna, stb. érdemes legfelülre helyezni, így azok nem csak "megfőnek", hanem meg is sülnek.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 18658
- Feltöltés dátuma: 2014. július 04.
Ajánló
Dobhat rám akár tucatnyi követ vagy ráncolhatja hosszan szemöldökét bármelyik sommelier vagy bármixer, én akkor sem tágítok a véleményem mellől, miszerint egy szelet pizzához kizárólag egy nagy pohár jéghideg és citrusfélével (citrom vagy lime) ízesített kóla dukál.... :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egy jó hangulatú kora délután alkalmával, éppen az olasz származású kollégámmal sztorizgattunk, amikor az aznapi menü átbeszélését követően a családi témákra került a sor. Ekkor Giuseppe száját egy olyan varázslatos mondat hagyta el, ami zene volt a füleimnek. "A testvérem mint pizzaiolo dolgozik Dél-Olaszországban." - mesélte. Persze rögtön lecsaptam a lehetőségre és megpróbáltam kideríteni, vajon mi a valódi olasz pizzarecept titka. Nevetve csak annyit mondott: "Fogalmam sincs és csak az evésben vagyok profi". Beszélgetésünk az olasz konyha leghíresebb fogásáról azonban mégsem volt hiábavaló, ugyanis annyi kiderült, emlékezete szerint a testvére mindig többféle lisztből készíti a pizzatésztát, s az így tud egyszerre ropogós, de finom puha is lenni. Azóta én is mindig kétféle (vagy háromféle) lisztből készítem a pizzatésztát. Nekem bevált, remélem, más tetszését is elnyeri.