r
Nosalty Logó

Kétféle lisztből készült pizzatészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Norbert
Kétféle lisztből készült pizzatészta
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A képen lévő pizza feltéte

2077
Kalória
85.4g
Fehérje
278.9g
Szénhidrátok
66.2g
Zsír
341.8g
Víz
184.5g
Koleszterin
11.3g
Rost
8.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A képen lévő pizza feltéte

Összesen 2077 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A képen lévő pizza feltéte

Összesen 2077 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A képen lévő pizza feltéte

Összesen 260 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4224.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1041 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    1942 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    341.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 2077 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4224.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1041 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    1942 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    341.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 2077 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A kétféle lisztből, az élesztőből, a sóból és a cukorból egy száraz saját lisztkeveréket készítünk.
  2. A lisztkeverék közepébe mélyedést formázunk kézzel, és beleöntjük a langyos víz nagy részét.
  3. A langyos vízbe - belülről kifelé haladva - hozzákeverjük a lisztkeveréket. Minél csomómentesebbre sikerül, annál kevesebbet kell később vele dolgoznunk.
  4. A félkész (ragadós vagy túl száraz) tésztát egy gyúródeszkára helyezzük, és állagától függően liszt vagy víz további hozzáadásával, 5-10 perc alatt a kezünkkel készre gyúrjuk.
  5. A kész tésztát alul és felül kicsit meglisztezzük, majd konyharuhával lefedjük, és kb. 40-60 percen keresztül állni hagyjuk.
  6. A teljesen megkelt pizzatésztát kézzel kinyújtjuk, és a kissé kiolajozott tepsibe vagy teflonból készült pizzasütőbe helyezzük, majd még 15-20 percig állni hagyjuk. (Itt már nem kell lefedni semmivel.)

A képen lévő pizza feltéte

  1. A nyers pizzatésztára ízlés szerint feltétet (szósz, sajt, stb.) helyezünk rá, és 250 fokon készre sütjük. (Normál fokozaton, légkeverés nélkül.) TIPP: A zsírosabb feltéteket, mint kolbászkarika, baconszalonna, stb. érdemes legfelülre helyezni, így azok nem csak "megfőnek", hanem meg is sülnek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Egy jó hangulatú kora délután alkalmával, éppen az olasz származású kollégámmal sztorizgattunk, amikor az aznapi menü átbeszélését követően a családi témákra került a sor. Ekkor Giuseppe száját egy olyan varázslatos mondat hagyta el, ami zene volt a füleimnek. "A testvérem mint pizzaiolo dolgozik Dél-Olaszországban." - mesélte. Persze rögtön lecsaptam a lehetőségre és megpróbáltam kideríteni, vajon mi a valódi olasz pizzarecept titka. Nevetve csak annyit mondott: "Fogalmam sincs és csak az evésben vagyok profi". Beszélgetésünk az olasz konyha leghíresebb fogásáról azonban mégsem volt hiábavaló, ugyanis annyi kiderült, emlékezete szerint a testvére mindig többféle lisztből készíti a pizzatésztát, s az így tud egyszerre ropogós, de finom puha is lenni. Azóta én is mindig kétféle (vagy háromféle) lisztből készítem a pizzatésztát. Nekem bevált, remélem, más tetszését is elnyeri.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!