r
Nosalty Logó

Kétféle lisztből készült pizzatészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Norbert
Kétféle lisztből készült pizzatészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A képen lévő pizza feltéte

Összesen 2077 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A képen lévő pizza feltéte

Összesen 2077 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A képen lévő pizza feltéte

Összesen 260 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4224.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1041 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    1942 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 2077 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4224.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1041 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    1942 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 2077 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A képen lévő pizza feltéte

Elkészítés

A tésztához

  1. A kétféle lisztből, az élesztőből, a sóból és a cukorból egy száraz saját lisztkeveréket készítünk.
  2. A lisztkeverék közepébe mélyedést formázunk kézzel, és beleöntjük a langyos víz nagy részét.
  3. A langyos vízbe - belülről kifelé haladva - hozzákeverjük a lisztkeveréket. Minél csomómentesebbre sikerül, annál kevesebbet kell később vele dolgoznunk.
  4. A félkész (ragadós vagy túl száraz) tésztát egy gyúródeszkára helyezzük, és állagától függően liszt vagy víz további hozzáadásával, 5-10 perc alatt a kezünkkel készre gyúrjuk.
  5. A kész tésztát alul és felül kicsit meglisztezzük, majd konyharuhával lefedjük, és kb. 40-60 percen keresztül állni hagyjuk.
  6. A teljesen megkelt pizzatésztát kézzel kinyújtjuk, és a kissé kiolajozott tepsibe vagy teflonból készült pizzasütőbe helyezzük, majd még 15-20 percig állni hagyjuk. (Itt már nem kell lefedni semmivel.)

A képen lévő pizza feltéte

  1. A nyers pizzatésztára ízlés szerint feltétet (szósz, sajt, stb.) helyezünk rá, és 250 fokon készre sütjük. (Normál fokozaton, légkeverés nélkül.) TIPP: A zsírosabb feltéteket, mint kolbászkarika, baconszalonna, stb. érdemes legfelülre helyezni, így azok nem csak "megfőnek", hanem meg is sülnek.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18644
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 04.

Ajánló

Dobhat rám akár tucatnyi követ vagy ráncolhatja hosszan szemöldökét bármelyik sommelier vagy bármixer, én akkor sem tágítok a véleményem mellől, miszerint egy szelet pizzához kizárólag egy nagy pohár jéghideg és citrusfélével (citrom vagy lime) ízesített kóla dukál.... :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbert 2 recept

Egy jó hangulatú kora délután alkalmával, éppen az olasz származású kollégámmal sztorizgattunk, amikor az aznapi menü átbeszélését követően a családi témákra került a sor. Ekkor Giuseppe száját egy olyan varázslatos mondat hagyta el, ami zene volt a füleimnek. "A testvérem mint pizzaiolo dolgozik Dél-Olaszországban." - mesélte. Persze rögtön lecsaptam a lehetőségre és megpróbáltam kideríteni, vajon mi a valódi olasz pizzarecept titka. Nevetve csak annyit mondott: "Fogalmam sincs és csak az evésben vagyok profi". Beszélgetésünk az olasz konyha leghíresebb fogásáról azonban mégsem volt hiábavaló, ugyanis annyi kiderült, emlékezete szerint a testvére mindig többféle lisztből készíti a pizzatésztát, s az így tud egyszerre ropogós, de finom puha is lenni. Azóta én is mindig kétféle (vagy háromféle) lisztből készítem a pizzatésztát. Nekem bevált, remélem, más tetszését is elnyeri.

Hozzávalók

A tésztához

A képen lévő pizza feltéte

Címlapról ajánljuk

További cikkek