r
Nosalty Logó

Kerek flódni pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Kerek flódni pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mákos réteghez

A diós réteghez

Az almás réteghez

Az összeállításhoz

A szóráshoz, kenéshez

Összesen 878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mákos réteghez

A diós réteghez

Az almás réteghez

Az összeállításhoz

A szóráshoz, kenéshez

Összesen 7037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mákos réteghez

A diós réteghez

Az almás réteghez

Az összeállításhoz

A szóráshoz, kenéshez

Összesen 287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    351.9 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    1046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6827.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    2595 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    976 mg
  • Foszfor
    2771 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    839.7 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    975.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1616 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 7037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos réteghez

A diós réteghez

Az almás réteghez

Az összeállításhoz

A szóráshoz, kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a kétféle lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a porcukrot. A hideg vajat rákockázzuk, a sárgákat melléütjük. Összemorzsoljuk, majd a hideg bort hozzáöntve szépen összedolgozzuk, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Amíg pihen, elkészítjük a töltelékeket. 
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, és levágjuk a 2/3-át. Kinyújtjuk, vajazott, lisztezett 22 cm-es, magas falú piteformába tesszük, és jól beleigazítjuk. Megkenjük a szilvalekvár felével, majd a mákos töltelékkel.
  4. A maradék tészta harmadát levágjuk, kinyújtjuk, majd ráigazítjuk.
  5. Ezt a réteget megkenjük szilvalekvárral, rásimítjuk a diós tölteléket, amit ismét befedjük a maradék tészta harmadával.
  6. Ráhalmozzuk a kinyomkodott almát, befedjük az utolsó kinyújtott tésztalappal.

A mákos réteghez

  1. A bort egy kis lábosban összemelegítjük a cukorral (csak amíg a cukor megolvad) hozzáadjuk a mazsolát, és leöntjük vele a mákot. Jól összekeverjük.

A diós réteghez

  1. 1,5 dl fehérbort egy kis lábosba teszünk, hozzárakjuk a a cukrot, kicsit összeforraljuk (csak amíg a cukor megolvad). Leöntjük vele a diót, hozzáadjuk az összetört csokit, összekeverjük, és félrerakjuk.

Az almás réteghez

  1. Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát, kinyomkodjuk, hogy a fölösleges lé ne áztassa el a tésztát. Rácsavarjuk a citrom levét, hozzátesszük a mézet és a fűszereket, jól összedolgozzuk.

Az összeállításhoz

  1. Az összeállításhoz feltüntetett szilvalekvárt értelemszerűen felosztjuk a mákos, diós rétegek között.

A szóráshoz, kenéshez

  1. A széleit két újjal összenyomkodjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, és a közepét kiszúrjuk egy fenyőfa formával (érdemes a sütés első 15 percében benne is hagyni, hogy ne folyjon össze).
  2. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Langyosra hűtjük, porcukorral megszórjuk, és úgy tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 15711
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi minden jóval megpakolt különlegesség, amit az év bármelyik szakaszában elkészíthetünk, de valahogy karácsonykor a legjobb - legalábbis számomra. :)

Hozzávalók

A tésztához

A mákos réteghez

A diós réteghez

Az almás réteghez

Az összeállításhoz

A szóráshoz, kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...