r
Nosalty Logó

Képviselőfánk zora konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zora
Képviselőfánk zora konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 1068 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 4267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 1068 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.4 g

Zsír

  • Összesen
    226.7 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4039.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1153 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1345 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.6 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    564 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    1648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1306 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2365 micro
Összesen 4267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: Egy fazékban felforraljuk a 2 dl vizet, hozzáadjuk a zsírt és a sót. Ha a zsír elolvadt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg összeáll.
  2. A tűzről levéve azonnal még forrón, egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
  3. Egy kizsírozott sütőlapra kellő távolságra diónyi halmokat teszünk, és 1 óráig pihentetjük.
  4. Jó meleg sütőbe tesszük és 15 percig nem nyitunk rá!! Majd ezután kicsit kisebb hővel sütjük 10 percig ropogósra. Ha nem lesz ropogós, megpuhul a tészta.
  5. Sütés után félbevágjuk, megtötjük a vaníliakrémmel és rá tejszínhabot nyomunk. Rátesszük a kalapját, és megszórjuk porcukorral, vagy karamellbe mártjuk.
  6. Vaníliakrém: A tojásfehérjét gőz felett a cukor kétharmadával keményre verjük, majd félretesszük.
  7. A tej 2/3 részét forrni tesszük a vaníliával.
  8. A tojások sárgáját elkeverjük a megmaradt cukorral, a megmaradt hideg tejjel, a liszttel, hozzáadjuk a forró tejet és addig főzzük folytonos keverés mellett, amíg olyan sűrű nem lett, hogy a lábas aljától elválik. Levéve a tűzről, amíg forró, hozzáadagoljuk részletekben, könnyedén a tojáshabot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4118
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első képviselőfánkom egy elnyomtatott szakácskönyvből akart készülni, ahol 2 dl víz helyett 2 liter volt nyomtatva. Az eredmény meglepő lett!

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...