Képviselőfánk VnéEdit konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
205 °C
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
19g víz0 kcal
-
19g napraforgó olaj166 kcal
-
0g só0 kcal
-
5 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
-
28g tojás35 kcal
A krémhez
-
48g tojás61 kcal
-
100g tej56 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
15 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
Összesen
677
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
150g víz0 kcal
-
150g napraforgó olaj1326 kcal
-
1g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
220g tojás277 kcal
A krémhez
-
385g tojás484 kcal
-
800g tej448 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
5396
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
5.9g víz0 kcal
-
5.9g napraforgó olaj52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
8.7g tojás11 kcal
A krémhez
-
15.2g tojás19 kcal
-
31.5g tej18 kcal
-
5.9g finomliszt22 kcal
-
7.9g cukor31 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
11.8g habtejszín35 kcal
Összesen
215
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 289 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 639.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 97.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 341 micro
Összesen
677
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 127.3 g
Zsír
-
Összesen 312.2 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 2314 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5118.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 1468 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 1550 mg
-
Nátrium 1660 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 506 g
-
Cukor 283 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 780.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1689 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 70 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 506 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 338 micro
-
Kolin: 1645 mg
-
Retinol - A vitamin: 1674 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2730 micro
Összesen
5396
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
150 ml víz
-
150 ml napraforgó olaj
-
1 késhegynyi só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
14 dkg finomliszt
A krémhez
-
7 db tojás
-
8 dl tej
-
15 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
3 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tűzhelyt bekapcsoljuk 220 fokra. A vizet, étolajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzre, addig keverjük, míg elválik a tészta az edény falától.
- Közben kevergetjük, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük elektromos keverőgéppel a tojásokat. Addig keverjük, míg jó fényes lesz a tészta.
- Ezután habzsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban visszük fel a tésztát. A fánkot és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel. Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk.
- A hőfokot 5 perc után 205 fokra visszavesszük. és készre sütjük. A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni. Jó ropogós tészta lesz. A kalapjukat levágjuk. A belsejében lévő hártyát kikaparjuk.
- Krém készítéséhez először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével. A lisztet kevés tejjel, tojássárgájával simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban, és kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk, sűrűre felfőzzük.
- Ezután apránként, szép lazán hozzákeverjük a tojásfehérjehabot. A tejszínt keményre verjük. Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rá a tejszín és a fánk kalapja. Porcukorral enyhén meghintjük.
- Sütés hőfoka: 205 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35×35
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 29669
- Feltöltés dátuma: 2018. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Nagyon finom, vaníliás, főzött krémmel készítettem. Ajánlom mindenkinek.