r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Nyuszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszi56
Képviselőfánk Nyuszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 1035 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 5174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 1035 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    276.6 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4396 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    1213 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.3 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    647 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    590 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    1675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2741 micro
Összesen 5174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. Egy 3 literes fazékba 2 dl vizet öntünk, és hozzáadjuk a zsírtilletve a sót.
  3. Ha a zsír elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll és el nem válik az edény falától a tészta(kb. 2-3 perc).
  4. A tűzről levesszük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól elkeverjük.
  5. Megvárjuk, amíg kihűl.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire vagy sütőlemezre a tésztát elosztjuk 10 egyenletes halomra. Hagyjunk közöttük elég helyet, mertduplájára kel a tészta sütés közben.
  7. Előmelegített sütőben süssük kb. 20-25 percig 220 fokon, majd tovább 180 fokon, míg az egész aranybarna nem lesz. Ne nyissuk ki a sütőt sütés közben, mert a tészta összeesik. Az aranybarna szín elérésekor biztosan jó lesz a tészta.
  8. A kihűlt tésztáról a tetejét levágjuk, a belsejében lévő hártyás részt kikaparjuk, ide kerül a krém.
  9. Krém és a hab elkészítése:
  10. A tojásokat szétválasztjuk.
  11. A tojássárgákat, a cukrot, lisztet, zselatint, vaníliás cukrot egy lábasban jó sűrűre, csomómentesre főzzük.
  12. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A felvert habot belekeverjük a forró sárga krémbe.
  13. A krémet kihűtjük.
  14. A habnak a cukrászhabot vagy a hulalát felverjük keményre a habfixálóval.
  15. Összeállítás:
  16. A tésztákba benyomjuk nyomózsák segítségével a sárga krémet kicsivel a tészta színe fölé.
  17. A habot rányomjuk a sárga krém tetejére.
  18. Rátesszük a levágott tetőt,és vaníliás porcukorral finoman meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9902
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a képviselőfánkot.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Képviselőfánk Nyuszi konyhájából
Nyuszi56 3 recept

Életem első képviselőfánkja. Örülök, hogy ilyen jól sikerült, ezért gondoltam megosztom az oldal olvasóival is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...