Képviselőfánk Nyuszi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nyuszi56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
40g finomliszt146 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
66g tojás83 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
3g zselatin10 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
15 kcal
-
150g tej84 kcal
A habhoz
-
126 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
Összesen
1035
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
150g sertészsír1353 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
330g tojás415 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
15g zselatin50 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
750g tej420 kcal
A habhoz
-
250g növényi habtejszín628 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
5174
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
8g finomliszt29 kcal
-
6g sertészsír54 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
13.2g tojás17 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
30g tej17 kcal
A habhoz
-
25 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Összesen
207
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.1 g
Zsír
-
Összesen 55.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 879.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.7 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 129.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 118 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 335 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 548 micro
Összesen
1035
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.5 g
Zsír
-
Összesen 276.6 g
-
Telített zsírsav 138 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 2128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4396 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 283 mg
-
Kálcium 1213 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 1432 mg
-
Nátrium 1298 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 498.3 g
-
Cukor 217 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 647 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 852 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 590 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 1675 mg
-
Retinol - A vitamin: 852 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2741 micro
Összesen
5174
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
10 ek sertészsír
-
5 db tojás
-
2 dl víz
-
1 csipet só
A krémhez
-
6 db tojás
-
15 dkg finomliszt
-
15 g zselatin
-
15 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
7.5 dl tej
A habhoz
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tésztához
- Tészta elkészítése:
- Egy 3 literes fazékba 2 dl vizet öntünk, és hozzáadjuk a zsírtilletve a sót.
- Ha a zsír elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll és el nem válik az edény falától a tészta(kb. 2-3 perc).
- A tűzről levesszük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól elkeverjük.
- Megvárjuk, amíg kihűl.
- Sütőpapírral bélelt tepsire vagy sütőlemezre a tésztát elosztjuk 10 egyenletes halomra. Hagyjunk közöttük elég helyet, mertduplájára kel a tészta sütés közben.
- Előmelegített sütőben süssük kb. 20-25 percig 220 fokon, majd tovább 180 fokon, míg az egész aranybarna nem lesz. Ne nyissuk ki a sütőt sütés közben, mert a tészta összeesik. Az aranybarna szín elérésekor biztosan jó lesz a tészta.
- A kihűlt tésztáról a tetejét levágjuk, a belsejében lévő hártyás részt kikaparjuk, ide kerül a krém.
- Krém és a hab elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A tojássárgákat, a cukrot, lisztet, zselatint, vaníliás cukrot egy lábasban jó sűrűre, csomómentesre főzzük.
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A felvert habot belekeverjük a forró sárga krémbe.
- A krémet kihűtjük.
- A habnak a cukrászhabot vagy a hulalát felverjük keményre a habfixálóval.
- Összeállítás:
- A tésztákba benyomjuk nyomózsák segítségével a sárga krémet kicsivel a tészta színe fölé.
- A habot rányomjuk a sárga krém tetejére.
- Rátesszük a levágott tetőt,és vaníliás porcukorral finoman meghintjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9902
- Feltöltés dátuma: 2013. február 08.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a képviselőfánkot.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Nyuszi56
3 recept
Életem első képviselőfánkja. Örülök, hogy ilyen jól sikerült, ezért gondoltam megosztom az oldal olvasóival is.