r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Eri konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk Eri konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 202 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2636.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    1498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 2044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    190.9 g

Zsír

  • Összesen
    405.4 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    3134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10546.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    383 mg
  • Kálcium
    2198 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1764 mg
  • Nátrium
    5992 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    890.4 g
  • Cukor
    475 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1079.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    917 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    2405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3607 micro
Összesen 8172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta:
  2. A vizet és a zsírt a cukorral és a sóval felforraljuk, majd beleöntjuk a lisztet, mikor nagyon forr, és addig reszteljük, amíg el nem válik az edény falától. Habverő segítségével belekeverjük egyenként a tojásokat, és simára keverjük.
  3. Simacsöves nyomózsákba tesszük, és felhasználástól függő formára tresszírozzuk, gőzös sütőben sütjük. Minél keményebb a tészta, annál jobban lyukacsosodik. Ha már egy pici színt kapott, lejjebb lehet venni a hőfokot 160-170 fokra.
  4. Ha kihűlt, felhasználástól függően olvasztott cukorba és mandulába forgatjuk vagy simán hagyjuk, és félbe vágjuk a fánkokat.
  5. Krém:
  6. 1,2 liter tejet pici sóval és a vaníliarúddal felteszünk főni.
  7. Egy nagyobb kézi üstbe öntjuk a megmaradt tejet, a keményítőt a tojássárgáját, és habverővel csomómentesre dolgozzuk.
  8. Mielőtt a tejünk kifutna, rázúdítjuk az üstben lévő keverékünkre. Addig főzzük, amíg visszalágyul egy kicsit, nyúlósabbá válik.
  9. Mindezek közben a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, és a felvert habot óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze, belekeverjük a forró főzetbe. Ezek utan csillagcsőrös nyomózsákból a fánkokba tresszírozzuk a krémet, és hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, tejszínhabot nyomunk a tetejére, és ráhelyezzük a kalapokat.
  10. Lehetőség szerint a krém és a tojáshab egyszerre készüljön el, és azonnal bele kell keverni a habot a krémbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8203
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezer éve ki akartam próbálni. Nem nagyon szerettem, de amint magam keszítettem el... hááát, isteni finom lett! Nagyon szépen köszönöm a barátnőmnek, hogy megtanított, hogyan is kell elkeszíteni!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...