Képviselőfánk Eri konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
75g sertészsír677 kcal
-
75g víz0 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
151g tojás190 kcal
-
3g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
A krémhez
-
375g tej210 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
191 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
2044
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
300g sertészsír2706 kcal
-
300g víz0 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
605g tojás761 kcal
-
10g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
A krémhez
-
1500g tej840 kcal
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
200g étkezési keményítő762 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
8172
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
7.5g sertészsír67 kcal
-
7.5g víz0 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
15g tojás19 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
A krémhez
-
37.3g tej21 kcal
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
9.9g cukor38 kcal
-
19 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
202
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 47.7 g
Zsír
-
Összesen 101.4 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 783 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2636.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 550 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 1498 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 222.6 g
-
Cukor 119 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 269.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 229 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 601 mg
-
Retinol - A vitamin: 287 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 902 micro
Összesen
2044
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 190.9 g
Zsír
-
Összesen 405.4 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 164 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 3134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10546.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 383 mg
-
Kálcium 2198 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 1764 mg
-
Nátrium 5992 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 890.4 g
-
Cukor 475 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1079.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1157 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 917 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 458 micro
-
Kolin: 2405 mg
-
Retinol - A vitamin: 1149 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3607 micro
Összesen
8172
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg sertészsír
-
3 dl víz
-
30 dkg finomliszt
-
1 dkg só
-
1 dkg cukor
A krémhez
-
1.5 l tej
-
40 dkg cukor
-
20 dkg étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Tészta:
- A vizet és a zsírt a cukorral és a sóval felforraljuk, majd beleöntjuk a lisztet, mikor nagyon forr, és addig reszteljük, amíg el nem válik az edény falától. Habverő segítségével belekeverjük egyenként a tojásokat, és simára keverjük.
- Simacsöves nyomózsákba tesszük, és felhasználástól függő formára tresszírozzuk, gőzös sütőben sütjük. Minél keményebb a tészta, annál jobban lyukacsosodik. Ha már egy pici színt kapott, lejjebb lehet venni a hőfokot 160-170 fokra.
- Ha kihűlt, felhasználástól függően olvasztott cukorba és mandulába forgatjuk vagy simán hagyjuk, és félbe vágjuk a fánkokat.
- Krém:
- 1,2 liter tejet pici sóval és a vaníliarúddal felteszünk főni.
- Egy nagyobb kézi üstbe öntjuk a megmaradt tejet, a keményítőt a tojássárgáját, és habverővel csomómentesre dolgozzuk.
- Mielőtt a tejünk kifutna, rázúdítjuk az üstben lévő keverékünkre. Addig főzzük, amíg visszalágyul egy kicsit, nyúlósabbá válik.
- Mindezek közben a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, és a felvert habot óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze, belekeverjük a forró főzetbe. Ezek utan csillagcsőrös nyomózsákból a fánkokba tresszírozzuk a krémet, és hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, tejszínhabot nyomunk a tetejére, és ráhelyezzük a kalapokat.
- Lehetőség szerint a krém és a tojáshab egyszerre készüljön el, és azonnal bele kell keverni a habot a krémbe.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8203
- Feltöltés dátuma: 2012. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezer éve ki akartam próbálni. Nem nagyon szerettem, de amint magam keszítettem el... hááát, isteni finom lett! Nagyon szépen köszönöm a barátnőmnek, hogy megtanított, hogyan is kell elkeszíteni!