r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Andrea konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk Andrea konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3714 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    164.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3226.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1134 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.3 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    1213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2007 micro
Összesen 3714 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy edénybe teszünk 2 dl vizet forrni,és beletesszük a 10 dkg zsírt.
  2. Ha a zsír elolvadt, és a víz forrni kezd, hozzáöntjük a lisztet, és fakanállal sima tésztává kavarjuk.
  3. A tűzről levéve egyenként belekavarjuk a tojásokat. Fontos, hogy minden tojást jól dolgozzunk bele a tésztába.
  4. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
  5. A tésztát kanállal a tepsibe szaggatjuk, diónálnagyobb halmocskákat rakunk, és megsütjük.
  6. A krémhez a 3 tojást szétválasztjuk.
  7. 3 kanál lisztet, 20 dkg cukrot, a vaníliás cukrot összekavarjuk a 3 tojássárgájával. Lassan hozzáadjuk a negyed liter tejet, vigyázva, hogy a liszt ne csomósodjon össze.
  8. A másik negyed liter tejet felfőzzük egy vaníliás cukorral, és összekeverjük az előbbivel. Sűrűkrémet főzünk belőle.
  9. A 3 tojásfehérjét felverjük kemény habnak, és még a forrókrémhez keverjük.
  10. A fánkok tetejét éles késsel levágjuk, közepéről a hártyát eltávolítjuk, és megtöltjük a krémmel. A tetejét visszahelyezzük, lecsöpögtetjük olvasztott csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4341
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Esetleg a krém tetejére lehet nyomni kevés tejszínhabot, így nagyobbak lesznek a fánkok.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...