Képviselőfánk Andrea konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
33g finomliszt121 kcal
-
17g sertészsír150 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
33g víz0 kcal
A krémhez
-
8g finomliszt27 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
6 kcal
-
83g tej47 kcal
A díszítéshez
-
8g csokoládé46 kcal
Összesen
619
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g sertészsír902 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
200g víz0 kcal
A krémhez
-
45g finomliszt164 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
500g tej280 kcal
A díszítéshez
-
50g csokoládé273 kcal
Összesen
3714
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
11.5g finomliszt42 kcal
-
5.7g sertészsír52 kcal
-
15.8g tojás20 kcal
-
11.5g víz0 kcal
A krémhez
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
11.5g cukor44 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
28.7g tej16 kcal
A díszítéshez
-
2.9g csokoládé16 kcal
Összesen
213
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 537.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 87.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
619
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.4 g
Zsír
-
Összesen 164.9 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1539 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3226.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 860 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 1134 mg
-
Nátrium 827 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 450.3 g
-
Cukor 256 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 524.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 621 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 420 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 1213 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2007 micro
Összesen
3714
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg sertészsír
-
5 db tojás
-
2 dl víz
A krémhez
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 db tojás
-
20 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 l tej
A díszítéshez
-
5 dkg csokoládé
Elkészítés
A tésztához
- Egy edénybe teszünk 2 dl vizet forrni,és beletesszük a 10 dkg zsírt.
- Ha a zsír elolvadt, és a víz forrni kezd, hozzáöntjük a lisztet, és fakanállal sima tésztává kavarjuk.
- A tűzről levéve egyenként belekavarjuk a tojásokat. Fontos, hogy minden tojást jól dolgozzunk bele a tésztába.
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
- A tésztát kanállal a tepsibe szaggatjuk, diónálnagyobb halmocskákat rakunk, és megsütjük.
- A krémhez a 3 tojást szétválasztjuk.
- 3 kanál lisztet, 20 dkg cukrot, a vaníliás cukrot összekavarjuk a 3 tojássárgájával. Lassan hozzáadjuk a negyed liter tejet, vigyázva, hogy a liszt ne csomósodjon össze.
- A másik negyed liter tejet felfőzzük egy vaníliás cukorral, és összekeverjük az előbbivel. Sűrűkrémet főzünk belőle.
- A 3 tojásfehérjét felverjük kemény habnak, és még a forrókrémhez keverjük.
- A fánkok tetejét éles késsel levágjuk, közepéről a hártyát eltávolítjuk, és megtöltjük a krémmel. A tetejét visszahelyezzük, lecsöpögtetjük olvasztott csokoládéval.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4346
- Feltöltés dátuma: 2013. április 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Esetleg a krém tetejére lehet nyomni kevés tejszínhabot, így nagyobbak lesznek a fánkok.