r
Nosalty Logó

Kenyérlángos egyszerűen Atinától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Atina
Kenyérlángos egyszerűen Atinától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4047 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1687.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    1324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    205.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10126.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    7945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    744.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 4047 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízbe belekeverjük a kávéskanál cukrot, és beledaraboljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót, hozzáöntjük az olajat és a felfuttatott élesztőt. Kb.10 percig dagasztjuk. ( Én géppel szoktam.)
  3. Letakarjuk a tésztát, és 1 óra hosszat kelesztjük.
  4. Addig elkészítjük a feltétet. A kockázott bacont kicsit átsütjük. Legalább addig, amíg már nem vizes. (Lehet szeletelt is, azt nem szoktam elősütni, csak ráteszem.)
  5. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk, és belekeverjük a tejfölbe.
  6. A lilahagymát felkarikázzuk.
  7. A megkelt tésztát olajozott tepsibe 1-1,5 cm vastagságúra lapítjuk. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a bacont vagy a karikára vágott kolbászt és lilahagymát, majdközepes lángon (gázfokozat 4-5) tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 36767
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó pár évvel ezelőtt meghívást kaptunk kerti kis kemence avatására. Gondoltam, nem illik üres kézzel menni, úgyhogy elkészítettem a tésztát, és mire odaértünk addigra meg is kelt. Hamar rápakoltam a feltétet, és már mehetett is be az előfűtött kemencébe. Mondanom se kell, milyen sikere volt. Gondoltam, miért ne lehetne gázsütőben is megsütni. Azóta legalább havonta 1-szer biztos kerül az asztalra.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...