r
Nosalty Logó

Kenyérlángos Bodzs konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kenyérlángos Bodzs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
215 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 929 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 7432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2151.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    1630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    141 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 929 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    204.8 g

Zsír

  • Összesen
    328.4 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17215.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    1312 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    2051 mg
  • Nátrium
    13037 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    887.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1127.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1238 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1171 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 7432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    166 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet egy nagy tálba kitöltjük, és hozzáadjuk a 2 kanál sót, amit alaposan összekeverünk.
  2. Közben egy külön kis tálban a tejet megmelegítjük (ne legyen langyos, se nagyon meleg), beletesszük a 2 kanál lisztet és a 2 kanál porcukrot, majd alaposan csomómentesre összekeverjük. Majd ezek után belemorzsoljuk az élesztőt, és 15-20 percig állni hagyjuk, amíg az élesztő meg nem emelkedik.
  3. Miután megemelkedett hozzáöntjük a sózott liszthez, és alaposan átgyúrjuk. Fokozatosan adjuk hozzá addig a vizet, amíg az összes lisztet fel nem veszi (ha nem lenne elég a víz, akkor teszünk még hozzá). A végén az alját a tálnak belisztezzük, hogy ne ragadjon oda, majd lefedjük, és 2-3 órán keresztül lefedve kelesztjük.
  4. Miután megkelt (2-3 szorosára), 2 darabra vesszük és kinyújtjuk.
  5. Egy jól kivajazott tepsibe szépen beletesszük, majd ezek után a sütőt előmelegítjük 215-250 fokosra (légkeveréses).

Feltét

  1. A fokhagyma gerezdeket összevágjuk vagy fokhagyma nyomóval összepréseljük, és beletesszük a tejfölbe, amit alaposan összekeverünk (ha fokhagymakrémet használunk, akkor ízlés szerint tegyünk bele.)
  2. Ezek utána rákenjük a már kinyújtott, tepsire helyezett tésztára az összeset.
  3. Következhet a bacon, szalámi, hagyma, esetleg az erős paprika.
  4. Majd beletesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a széle szép mosolygós barnára meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 215 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2528
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 08.

Ajánló

Ha szeretnénk, hogy a bacon jól megpiruljon, akkor ne közvetlenül a legaljára tegyük rá. :) A vége fele szórhatunk rá reszelt sajtot, de azt csak ráolvasztjuk!  JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is kerestem a tökéletes kenyérlángos tésztareceptet. Kísérletezéseimből nagy nehezen egy fantasztikus kenyérlángos született meg. Sok időt vesz igénybe az elkészítése a kelesztés miatt, de teljesen megéri az időt rászánni, mert  ISTENI FINOM! :)

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...