r
Nosalty Logó

Kéményseprő kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kéményseprő kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kovász

Tészta

Kenés

Összesen 388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kovász

Tészta

Kenés

Összesen 2330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kovász

Tészta

Kenés

Összesen 304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 2330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Kovász

Tészta

Kenés

Elkészítés

Kovász

  1. A kiflik készítését a kovásszal kezdjük. Ehhez az 5 dkg lisztet összekeverjük egy csipetnyi sóval és egy teáskanál cukorral.
  2. A langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a lisztes keveréket. Óvatosan összedolgozzuk, és kelni tesszük. Én egy egész éjszakára magára hagytam, de elég neki egy órácska is jó meleg helyen. Ha a kovászunk felfutott, elkészítjük a tésztát.
  3. A maradék lisztből, a vajból, az egy tojássárgájából, 5 dkg cukorból, egy csipet sóból, az egy dl langyos tejből és a kovászból puha, fánktészta jellegű tésztát gyúrunk, és a duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, kb. egy centi vastagra kinyújtjuk. Közben a vajat és a cukrot kihabosítjuk, és ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát, majd beszórjuk a kakaóval. Nyolc egyenlő darabra (háromszögre) vágjuk, és pék kifliket (sima kiflit) formázunk belőle.
  5. Sütőpapíros tepsire rakjuk, lekenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, és további 20 percet pihentetjük.
  6. Közben a sütőt légkeveréses funkción állítsuk 180 fokra, vagy alul-felül sütési funkción 190-re, és melegítsük elő. A pihentetési idő letelte után 20 perc alatt süssük készre. Porcukorral hintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2555
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 30.

Ajánló

Kakaó helyett finom dióval, mákkal, sőt lekvárral is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a kelt tésztát, így ráérős hétvégéken gyakran készítem. Ez a kifli az egyik kedvencünk, finom, puha és kakaós, a különlegessége pedig a kovász. Ha tehetem, leginkább reggelire készítem, de ha valaki nem szeret korán kelni, egy tartalmas levesként, második fogásnak is kitűnő! :-)

Hozzávalók

Kovász

Tészta

Kenés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...