r
Nosalty Logó

Kelt tészta alaprecept (bukta)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pufinlekvár
Kelt tészta alaprecept (bukta)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 673 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 6061 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 673 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.9 g

Zsír

  • Összesen
    184.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3713.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    426 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1820 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    933.9 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    301 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    852 micro
  • Kolin:
    1266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1751 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1082 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1736 micro
Összesen 6061 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 dl tejet meglangyosítunk, és beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A lisztet egy nagyobb tálba öntjük, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe önjük bele a felfuttatott élesztőt. Az ujjunkkal a lisztből kotorjunk egy kicsit a középere öntött folyadékhoz, és palacsintatészta állagú keveréket kavarjunk belőle (ez lesz a kovász).
  3. Letakarva 10 percig pihentessük, addigra felhabosodik.
  4. Ezalatt olvasszuk meg a margarint.
  5. Langyosítsuk meg a maradék 2 dl tejet, tegyük bele a 6 tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a porcukrot, sót, és keverjük jól el.
  6. A 10 perc pihentetés után öntsük a liszthez a tojásos keveréket és az olvasztott margarint is.
  7. Majd alaposan gyúrjuk/dagasszuk össze, míg a tészta el nem válik a kezünktől, és szép egynemű nem lesz.
  8. Konyharuhával letakarva, langyos helyen 50 percig kelesszük, míg duplájára nem nő a tálban.
  9. Mielőtt kiborítanánk a deszkára, a sütőt gyújtsuk be, és melegítsük elő. A tepsiket béleljük ki sütőpapírral, vagy kenjük ki margarrinnal.
  10. Miután megkelt a tészta, gyúródeszkára borítjuk, és kedvünk szerint megtöltjük, vagy töltelék nélkül isteni finom kalácsot készíthetünk belőle. (Én dinsztelt káposztával, sütőlekvárral, illetve túróval töltöttem, de ebből a tésztából készíthetünk, fonott kalácsot, brióst vagy bármilyen süteményt, ami kelt tésztából készül.)
  11. A buktákat vagy a kalácsot a tepsibe tesszük, és még ott is 10 percet pihentetjük sütés előtt.
  12. Pihentetés után megkenjük a felvert tojással, és betesszük sülni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 598
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 117071
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 19.

Ajánló

Ajánlom kiadós levesek után! Pl. egy jó gulyásleves vagy halászlé után, mikor már egy második fogás nehezebben csúszna még le, de egy bukta még a leves mellé odafér.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt tészta alaprecept (bukta)
pufinlekvár 6 recept

Azon törtem a fejem, mi legyen a vasárnapi halászlé után a 2. fogás, amit még meg is tudnak enni, hát és ez pattant ki belőlem, ami nagyon jó ötletnek bizonyult, mert mindenki el volt ájulva tőle, hogy milyen jó lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...