r
Nosalty Logó

Kelt sajtos pogi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
rekusi
Kelt sajtos pogi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 846 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6764 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 345 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 846 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.3 g

Zsír

  • Összesen
    313.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10062.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    1573 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    2261 mg
  • Nátrium
    5447 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2711 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 6764 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet langyosítjuk, elkeverjük benne a 2 kk cukrot, az élesztőt belemorzsoljuk - félretesszük.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, a kefirt, a tejfölt, a zsírt és a 2 egész tojást, továbbá egy bő maréknyi reszelt sajtot dobunk bele. Ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt. A tésztát alaposan összedolgozzuk. (Szigorúan csak kézi erővel!)
  3. Rugalmas, selymes tésztát kapunk. Ha a tésztánk szépen összeállt, 1-1,5 órán át meleg helyen kelesztjük.
  4. Amikor a tésztánk szépen megkelt kiöntjük a tálból, átgyúrjuk, bő ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, utána szaggatjuk. A pogikat megformázzuk, tetejüket megkenjük a tojás és a tej keverékével, utána sajtot, szezámmagot, vagy sima kristálycukrot szórunk rá.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 40273
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt sajtos pogi
rekusi 1 recept

Amiót az eszemet tudom, nagyim kizárólag ezt a pogit készíti a bableves kísérőjeként! Gyermekként a sütő mellett ülve türelmetlenül vártam, hogy elkészüljön az első adag - sokszor helyet sem hagyva a bablevesnek!  Akkor a cukorral megszórt változat volt a kevencem. Mióta felnőttem és saját családom van, elkértem nagyikám receptjét és immáron nekik sütöm, mindig nagy sikerrel!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...