r
Nosalty Logó

Kelt mákos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Kelt mákos kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Töltelék

A kalács megkenése és a tepsi kikenése

Összesen 1014 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Töltelék

A kalács megkenése és a tepsi kikenése

Összesen 6084 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Töltelék

A kalács megkenése és a tepsi kikenése

Összesen 324 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1963.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 1014 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    263.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11779.8 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    5750 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1354 mg
  • Foszfor
    3875 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    810.5 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    925 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    836 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    902 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 6084 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Töltelék

A kalács megkenése és a tepsi kikenése

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, pár perc alatt felfuttatjuk.
  2. A vajat felolvasztjuk.
  3. A tésztának valókat az élesztős tejjel és az olvasztott vajjal elkeverjük.
  4. Gépi dagasztókarral addig dagasztjuk, míg a tészta könnyedén elválik az edény falától, hólyagot vet.
  5. A tésztát letakarjuk, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.

Töltelék

  1. A mákot megdaráljuk.
  2. A tölteléknek valókat összekeverjük, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve kb. 20 percig főzzük, majd kihűtjük.

A kalács megkenése és a tepsi kikenése

  1. A megkelt tésztát 1 cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. A kihűlt tölteléket rákenjük, 2-2 cm-t a széleken szabadon hagyunk. Feltekerjük, a végeit kissé betűrjük, és patkó alakúra hajtjuk.
  2. A tepsit kikenjük. A tészta tetejét kissé felvert tojással megkenjük.
  3. A patkót óvatosan behelyezzük a tepsibe. A kalácsot kb. 45 perc alatt 200 fokon, alul-felül sütési módon szép pirosra sütjük. (A sütőt nem kell előmelegíteni.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x36
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 131
  • Össznézettség: 17243
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiadós leves után második fogásnak is megfelel.

Hozzávalók

A tésztához

Töltelék

A kalács megkenése és a tepsi kikenése

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...