Kelt mákos kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Muci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
83g rétesliszt303 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
9 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
42g tej23 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
A kalács megkenése és a tepsi kikenése
Összesen
1014
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
500g rétesliszt1820 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g tej140 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
A kalács megkenése és a tepsi kikenése
Összesen
6084
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
26.6g rétesliszt97 kcal
-
5.3g vaj38 kcal
-
2.7g friss élesztő3 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
13.3g tej7 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
A kalács megkenése és a tepsi kikenése
Összesen
324
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 43.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1963.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 958 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 646 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.1 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
1014
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.9 g
Zsír
-
Összesen 263.2 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 111 g
-
Koleszterin 395 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11779.8 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 5750 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 1354 mg
-
Foszfor 3875 mg
-
Nátrium 449 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 27 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 810.5 g
-
Cukor 332 mg
-
Élelmi rost 86 mg
VÍZ
-
Összesen 176.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 925 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 836 micro
-
Kolin: 263 mg
-
Retinol - A vitamin: 902 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 280 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
6084
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 626.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 9.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, pár perc alatt felfuttatjuk.
- A vajat felolvasztjuk.
- A tésztának valókat az élesztős tejjel és az olvasztott vajjal elkeverjük.
- Gépi dagasztókarral addig dagasztjuk, míg a tészta könnyedén elválik az edény falától, hólyagot vet.
- A tésztát letakarjuk, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.
Töltelék
- A mákot megdaráljuk.
- A tölteléknek valókat összekeverjük, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve kb. 20 percig főzzük, majd kihűtjük.
A kalács megkenése és a tepsi kikenése
- A megkelt tésztát 1 cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. A kihűlt tölteléket rákenjük, 2-2 cm-t a széleken szabadon hagyunk. Feltekerjük, a végeit kissé betűrjük, és patkó alakúra hajtjuk.
- A tepsit kikenjük. A tészta tetejét kissé felvert tojással megkenjük.
- A patkót óvatosan behelyezzük a tepsibe. A kalácsot kb. 45 perc alatt 200 fokon, alul-felül sütési módon szép pirosra sütjük. (A sütőt nem kell előmelegíteni.)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x36
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 17053
- Feltöltés dátuma: 2018. március 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Muci
175 recept
Kiadós leves után második fogásnak is megfelel.