r
Nosalty Logó

Kelt kuglóf Csillagvirágtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kelt kuglóf Csillagvirágtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3724 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    150.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2470.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1179 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.9 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    258 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1538 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 3724 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kakaón és az olvasztott margarinon kívül mindent bepakolunk a kenyérsütőgépbe, és elindítjuk a tészta készítő programot (ennek hiányában hagyomáson módon kidolgozzuk). Az olvasztott margarint is hozzáadjuk, amint kissé elkeveredtek már a hozzávalók. A dagasztóprogram felénél (15 perc) menet közben kivesszük a tészta kb. felét, a maradékhoz pedig hozzáadjuk a 2 ek kakaóport. Amint a gép befejezte a dagasztást, a korábban kivett fehér tésztát a kakaós mellé tesszük, és együtt kb. 1 órát kelesztjük. A gépet azonnal kikapcsoljuk, hogy ne "ejtse" vissza a megkelt tésztát.
  2. Kelesztés után a sütőt 175 fokra bekapcsoljuk, előmelegítjük. A két színt egymásra fektetjük, együtt hosszúkásra kissé kinyújtjuk, hosszában elfelezzük a lapot, az egyiket átfordítjuk, két-két kukacot sodrunk, és összefonjuk. Így kerül bele a kivajazott, lisztezett kuglófformába, ahol ismét hagyjuk duplájára megkelni.
  3. Az előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sül. Ha a teteje nagyon pirul, letakarjuk alufóliával vagy nedves sütőpapírral. Tűpróbával ellenőrizzük a végén.
  4. Ízlés szerint lehet tölteni még mazsolával, aszalt gyümölcsökkel. Minden kelt tésztánál nagyon fontos, hogy hagyjunk időt a tésztának, nem szabad lerövidíteni a kelesztési időt; csak így kaphatunk könnyű, levegős tésztát.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 9033
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a kelt tésztákat, enni és készíteni is, de kuglófot eddig nem próbáltam. Főleg, mert ha kelt kuglóf, akkor nekem az az igazi "lakodalmas" kuglóf jut az eszembe. Ennek a kuglófnak az alapreceptjét azt hiszem valahol Limara oldalán lehet megtalálni, de én már úgy kaptam. És bevált. Reggelire vagy uzsonnára kiváló, kedvünk szerint a világos része ételfestékkel akár rózsaszínűre is színezhető.:) Igény szerint könnyen diabetikusra is készíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...