r
Nosalty Logó

Kelt kakaós csiga Yoffitól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Yoffi
Kelt kakaós csiga Yoffitól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

310
Kalória
9.4g
Fehérje
52.8g
Szénhidrátok
7.9g
Zsír
12.6g
Víz
90.5g
Koleszterin
4.8g
Rost
9.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 310 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2464 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 263 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 310 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2760.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    1257 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    101.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    451 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 2464 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, a sót, az élesztőt, és felfuttatjuk. Ha fölfutott, egy tálban összekeverjük a liszttel és a tojássárgájákkal, és fánktészta lazaságúra dagasztjuk. Letakarva meleg helyen 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  2. A töltelékhez összekeverjük a kakaót, cukrot és tejet, és addig melegítjük, míg kissé besűrűsödik.
  3. Amikor megkelt a tészta, óvatosan egy lisztezett deszkára borítjuk, kisujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a kakaós töltelékkel és feltekerjük. 2,5-3 cm vastagon felszeleteljük. Egy tűzálló tálat (vagy sütőbe tehető lábast) kivajazunk és megszórjuk cukorral és a csigákat nem túl szorosan belepakoljuk. Széleiket és tetejüket megkenjük olvasztott vajjal. Meleg helyen 1-1,5 órát kelesztjük.
  4. 180 fokon (légkeveréses 165fok) kb 35 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 160 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

A Ferdinánd tekercs volt az eredeti recept, de kakaós csiga lett belőle. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!