r
Nosalty Logó

Kelt hájas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csöpp
Kelt hájas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 6763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 1129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.2 g

Zsír

  • Összesen
    342.1 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3590.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    803.7 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 6763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk a 2 ek. cukorral. Összedolgozzuk a liszttel, a sóval, a tojással, és az olvasztott vajjal. Megkelesztjük, majd kb. félujjnyi vastagra nyújtjuk.
  2. Rákenjük a hájat, majd összehajtogatjuk. Először az alját középre, majd a tetejét középre, majd a két oldalát is középre. Kicsit megszórjuk liszttel, és letakarva 20 percig pihentetjük.
  3. Ismét nyújtás, és pihentetés következik, és ezt megismételjük még kétszer.
  4. Az utolsó nyújtás után tenyérnyi négyzeteket vágunk, mindegyik közepébe kiskanálnyi lekvárt teszünk. Háromszög formába félbehajtjuk őket, és a háromszög két alsó szélét összecsípve, a felső csúcs alá hajtva, összenyomjuk. Olyan szívecske formája lesz.

A mázhoz

  1. A két tojást felverjük, a cukrot és a diót összekeverjük. A tésztákat belemártjuk a tojásba, majd megforgatjuk a cukros dióban. Sütőpapíros tepsire rakjuk, kellő távolságban, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2953
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósom receptje, az egész család imádja. Igazi nagyis recept. :)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...