r
Nosalty Logó

Kelkáposztás-szalonnás tészta buggyantott tojással

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Kelkáposztás-szalonnás tészta buggyantott tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tésztához

tojáshoz

Összesen 800 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tésztához

tojáshoz

Összesen 1603 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tésztához

tojáshoz

Összesen 78 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2484.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    654 micro
Összesen 800 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4969.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    3113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1595.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2400 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1309 micro
Összesen 1603 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

tésztához

tojáshoz

Elkészítés

tésztához

  1. A kelkáposztát és a császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra.
  2. Egy serpenyőbe tegyünk egy evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, és kezdjük el sütni. Amikor már szép színt kapott, adjuk hozzá a kelkáposztát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk pár percig, hogy a káposzta kellően roppanós maradjon.
  3. Közben enyhén sós vízben főzzük ki a metélt tésztát, majd szűrőkanállal szedjük ki a főzővízből, kicsit csepegtessük le, majd adjuk hozzá a kelkáposztás szalonnához. Forgassuk alaposan össze, majd tálalásig tartsuk melegen.
  4. Egy edényben forraljunk fel kb. 1 liter vizet, majd öntsünk bele egy teáskanál ecetet.
  5. A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kisebb tálkába, majd szintén nagyon óvatosan, alacsonyról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forrásban lévő vízbe. (Mielőtt beleöntenénk a tojást, keverjünk kanállal örvényt a vízbe, majd annak a közepébe öntsük bele. Így szép, formás buggyantott tojást kapunk.)
  6. Ezután mérsékeljük a hőfokot, és a gyöngyöző vízben főzzük 3-4 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon. Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni (mindegyik tojással így járjunk el, külön-külön).
  7. Tálaláskor szedjük a kelkáposztás-szalonnás tésztát tányérra, majd helyezzük rá a tojást. Ízlés szerint frissen őröljünk rá borsot, majd úgy kínáljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7095
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű tésztaétel pl. maradék kelkáposzta felhasználására.

Hozzávalók

tésztához

tojáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...