r
Nosalty Logó

Kelkáposztás paradicsomos csirkeragu gerslivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Judit69
Kelkáposztás paradicsomos csirkeragu gerslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2013 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1339.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1965 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4019.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    617 mg
  • Foszfor
    2054 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    2177.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    306 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    582 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    790 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5894 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1360 micro
Összesen 2013 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    383 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gerslit alaposan átmossuk, megfuttatjuk kevés olajon, majd felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel, megsózzuk és fedő alatt kis lángon, kb. 30 - 40 perc alatt puhára főzzük.
  2. A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk és felhevített olajon jól átpirítjuk, majd félretesszük.
  3. Egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk a köménymagot, hozzáöntünk kevés olajat, rádobjuk a felkockázott hagymát, a zúzott fokhagymát és üvegesre pirítjuk.
  4. Ezután hozzáadjuk a húst, ráöntjük a paradicsomot (ha egészet vettünk, aprítógéppel aprítsuk fel) és hozzáadjuk a felcsíkozott kelkáposztát. Ízesítjük őrölt köménnyel, sóval, borssal és kb. 10 percig főzzük. Ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk.
  5. Ha a gersli megpuhult, megszórjuk aprított petrezselyemmel, és a ragu mellé adjuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 254
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 12834
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelkáposztás paradicsomos csirkeragu gerslivel
Judit69 176 recept

Kb. 30 perc alatt elkészíthető kiváló főétel, egészséges körettel. A kelkáposzta és a kömény jótékony hatással bír, míg az előbbi kiváló kálcium és magnézium forrás, az utóbbiban pedig szinte az összes vitaminunk megtalálható. A gersli (hántolt árpa) pedig olcsó és nagyon egészséges gabona. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...