Kelkáposztaegytál tarjacsíkokkal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
tekovacs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
439
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1751
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
45.1g kelkáposzta10 kcal
-
27.1g burgonya16 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
-
22.6g sertéstarja42 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
2.3g alaplé0 kcal
-
1.8g tejföl4 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
Összesen
80
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 845.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 365.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1209 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
439
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.6 g
Zsír
-
Összesen 90.1 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3383.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 463 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 432 mg
-
Foszfor 1580 mg
-
Nátrium 730 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1463.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 555 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 338 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 561 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 710 micro
-
Kolin: 530 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4837 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 659 micro
Összesen
1751
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
-
1 kg kelkáposzta
-
6 közepes db burgonya
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek vaj
-
1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
-
koriander ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
2 ek tejföl
Elkészítés
- A kelkáposztát negyedekre vágjuk, torzsáját kivágjuk.
- A borgonyát meghámozzuk, kockára vagdaljuk.
- A húst csíkokra vágjuk, befűszerezzük, a vajas forró olajban "zsirjára" sütjük (elősütjük).
- Belenyomjuk a fokhagymát, és hozzáöntjük a csíkokra vágott kelkáposztát és a burgonyát.
- Felöntjük a levessel és lefedve, gyenge tűzön puhára főzzük.
- Tejföllel tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2283
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
tekovacs
91 recept
Ez tulajdonképpen olyan gazdag leves, hogy egytálételnek is elmegy:) A "Nova szakácskönyvek" (Officina Nova) egyik kötetében találtam rá. Aki szereti a kelkáposztafőzeléket, imádni fogja leves kivitelben:)