r
Nosalty Logó

Kelkáposzta tekercsek sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kelkáposzta tekercsek sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tekercsekhez

A sajtmártáshoz

Összesen 539 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tekercsekhez

A sajtmártáshoz

Összesen 2157 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tekercsekhez

A sajtmártáshoz

Összesen 141 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 539 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5882.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1247 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    2305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    871.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    969 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    1018 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4751 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2815 micro
Összesen 2157 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A tekercsekhez

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A tekercsekhez

  1. A kelkáposzta leveleket megmossuk, majd lecsepegtetjük. A levelek vastagabb erét kivágjuk, majd forrásban levő sós vízben 5 percig főzzük, egyesével kivesszük, és hideg vízben lehűtjük. Így megőrzik szép élénk színüket. Miután lehűltek, egyenként akkora darab fóliára tesszük, amekkorára bőven ráfér, hogy amikor feltekerjük, jól be tudjuk csomagolni.
  2. A csirkemelleket középen elfelezzük, majd a tenyerünket ráfektetve, két vékony szeletre vágjuk. Ráhelyezzük egyenként a vékony szeleteket a kellevelekre, sózzuk, borsozzuk, és a reszelt fokhagymával is megkenjük, majd erre tesszük a bacon szeleteket, és meghintjük aprított petrezselyemmel. Feltekerjük a leveleket, és jó szorosan beletekerjük a fóliába, két végüket cérnával megkötjük, hogy az ízek ne tudjanak kiszökni főzés közben. Ugyanabban a vízben, amiben a kelleveleket előfőztük, fél óra alatt megfőzzük a csomagokat.
  3. Amíg főnek a tekercsek, addig elkészítjük a sajtmártást.A sajtmártáshoz a vajból és a lisztből világos rántást (besamel) készítünk, majd forró tejjel felengedjük, belemorzsoljuk vagy belereszeljük a sajtot, attól függ, milyen típusú sajttal készítjük. Lassú tűzön addig forraljuk gyakori kevergetés mellett, amíg besűrűsödik. Sóval, fehérborssal ízesítjük. Majd a végén aprított petrezselymet teszünk bele.
  4. Miután a tekercsek megfőttek, kivesszük őket a vízből, eltávolítjuk róluk a fóliát, és forró serpenyőben két-három szelet bacon zsírján megforgatjuk. Majd a sajtmártással tálaljuk, és a sült szalonnával díszítjük. Köretként főtt, barna rizst adhatunk hozzá.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7635
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom felhasználási módja a kelkáposztának. Akár ünnepi alkalomra is készíthetjük. Nálunk nagy kedvenc lett.

Hozzávalók

A tekercsekhez

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...