r
Nosalty Logó

Keleties őszibarackos csirkemell

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kultné Szabó Noémi
Keleties őszibarackos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 795 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3178 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 795 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6981 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2338 mg
  • Nátrium
    3804 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.1 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1415.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1055 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1186 micro
  • β-crypt
    490 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 3178 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk.
  2. Az őszibarackot meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. A hagymát is nagyobb cikkekre vágjuk.
  3. Wokba olajat öntünk, beledobáljuk a csirkekockákat, pirosra pirítjuk. Közben hozzáadjuk a hagymát, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.
  4. 2 dl levessel felöntjük a husit, hozzáöntjük a szójaszószt (barnát) és a mézet. Beletesszük a cikkekre vágott barackot (ha frisset használunk, a konzervesnél később is ráérünk) Lefedjük, és párolni hagyjuk egy kicsit.
  5. Mikor már puha a hús, de a szósz túl híg, egy evőkanál lisztet elkeverünk egy kevés vízzel, és behabarjuk vele a mártást.
  6. Egyet forralunk rajta, és kész is.
  7. Köretnek jázminrizs a legjobb, de bármilyen másik is megfelel.
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8767
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 10.

Ajánló

A csirke közé lehet szórni földimogyorót! Még pikánsabbá teszi! Nekem most nem volt itthon, ezért én 1 ek mogyoróvajat tettem bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keleties őszibarackos csirkemell
Kultné Szabó Noémi 21 recept

Anyukámtól származik a recept. Vagyis recept nincs is, ezért most leírtam. Aki szereti a kínai-keleti-thai ízeket, tuti bejön!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...