r
Nosalty Logó

Kelbimbós köret

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Cafika
Kelbimbós köret
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 675 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    415 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1041 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3590 micro
Összesen 336 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    831 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2082 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7181 micro
Összesen 675 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1169 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelbimbók végeit levágjuk, felső leveleit leszedjük, és a szárba késsel X-et vágunk, megmossuk.
  2. Egy lábasban felteszünk vizet forrni, ha forr, sózzuk, hozzáadjuk a kelbimbókat, és fedő alatt 10 percig főzzük
  3. Közben egy kis serpenyőt olaj nélkül felhevítünk, megpirítjuk benne a pinoli fenyőmagokat, gyakran rázogatva, nehogy leégjenek, majd lehúzzuk a tűzről.
  4. A hagymát megpucoljuk, mossuk, majd felezzük, és vékony cikkekre vágjuk.
  5. Egy közepes serpenyőbe belekanalazzuk az olajat, hevítjük, majd megpirítjuk rajta a hagymát.
  6. Ezalatt a kelbimbó is megfőtt, leszűrjük, és a hagymához adjuk, megszórjuk a majorannával, 5 percig együtt pároljuk.
  7. Hozzáadjuk a citromlevet, borsozzuk.
  8. A legvégén belekeverjük a pinoli fenyőmagokat, és tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 19020
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 11.

Ajánló

Sült húsok mellé vagy csak úgy egymagában, ekkor dupla adagot készítsünk.

Receptkategóriák

Egy szakács magazinban akadtam erre a finom receptre, nagyon szeretjük a kelbimbót, így muszály volt elkészítenem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...