r
Nosalty Logó

Kelbimbóleves gazdagon Vicikótól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Kelbimbóleves gazdagon Vicikótól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2003 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1749.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1998 micro
Összesen 500 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6999.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1593 mg
  • Nátrium
    4437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2444.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    830 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7991 micro
Összesen 2003 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont vékony csíkokra vágjuk, és az olajon kissé megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, zsírjára sütjük. Ezután tesszük bele a karikákra vágott póréhagymát, azt kissé megfonnyasztjuk.
  3. Ezalatt a kelbimbót, amit megtisztítottunk (felleveleit eltávolítottunk), megmostunk, negyedeltünk és a kis torzsáját kissé kivágtunk, a forrásban lévő zöldséglevesbe tesszük, és néhány perc (3-4) alatt félpuhára megfőzzük. Nagyon vigyázzunk, nehogy megpuhuljanak!
  4. Ha kész, hozzáadjuk levével együtt a húshoz, beleöntjük a tejszínt, beletesszük akrémsajtot, sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiót reszelünk rá.
  5. Óvatosan összekeverjük, és nem túl erős lángonhagyjuk felforrni.
  6. Friss, ropogós kenyérrel azonnal tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 506
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 27282
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelbimbóleves gazdagon Vicikótól
Vicikó 251 recept

Egy jóízű, tartalmas, igazi téli leves. Természetesen lehet fagyasztott kelbimbóból is készíteni, de télen próbáljuk frissből, mert szinte minden piacon meg lehet venni. Étvágytól és kapacitástól függően, egy könnyebb második fogás jöhet utána.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...