Kelbimbóleves baconös zsemlegombóccal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Napfény és fűszer
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
100g kelbimbó39 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
2 kcal
-
21g bacon82 kcal
-
12 kcal
-
8g fehérbor7 kcal
-
417g alaplé29 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
A zsemlegombóchoz
-
5g zsemle12 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
381
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
600g kelbimbó232 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
10 kcal
-
125g bacon491 kcal
-
71 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
2500g alaplé175 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
A zsemlegombóchoz
-
27g zsemle74 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2275
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
14.8g kelbimbó6 kcal
-
3.9g sárgarépa1 kcal
-
2.2g fehérrépa1 kcal
-
0 kcal
-
3.1g bacon12 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
1.2g fehérbor1 kcal
-
61.6g alaplé4 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
4.9g tejföl10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
A zsemlegombóchoz
-
0.7g zsemle2 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
55
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1955.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 1586 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 172.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 170 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 831 micro
-
β-karotin 2412 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1575 micro
Összesen
381
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.4 g
Zsír
-
Összesen 103.3 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 381 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11734.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 643 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 1164 mg
-
Nátrium 9515 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1033.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1749 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 484 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 1018 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 528 micro
-
Kolin: 385 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 4984 micro
-
β-karotin 14470 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 9451 micro
Összesen
2275
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 123 micro
-
β-karotin 356 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 233 micro
Összesen
55
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
60 dkg kelbimbó
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
12.5 dkg bacon
-
1 ek napraforgó olaj
-
0.5 dl fehérbor
-
2.5 l alaplé
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 kk fűszerpaprika
A zsemlegombóchoz
Elkészítés
A leveshez
- A répát, fehérrépát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. A zellert szintén.
- 1 ek olajon megpirítjuk az apróra vágott bacont, majd a felét kiszedjük, és félretesszük.
- Hozzáadjuk a répákat, kicsit pirítjuk együtt, mikor kis színt kaptak rászórjuk a paprikát, és felöntjük a fehérborral, ez feloldja a leragadt pörcöket. Ezután hozzáadjuk az alaplevet, fűszerezzük. Lassan gyöngyözve főzzük.
- Amikor félig megfőttek a répák, hozzáadjuk a kelbimbót és a zellerszárat. Azért most, mert ezek hamarabb átpuhulnak.
- Amíg készre fő, a tojásból és a lisztből (nem mértem mennyi) nokedlitésztát készítünk.
- A zsemlét felszeleteljük, csíkozzuk, és apró kockára vágjuk. Üres serpenyőben megpirítjuk.
- A nokedlihez adjuk a pirított zsemlekockákat és a félretett bacont. Jól elkeverjük.
- Amikor a zöldségek készre főttek (én kissé roppanós-puhán szeretem), a nokedlis tésztából apró golyókat formázunk, és a levesbe főzzük.
- Végül a lisztből és a tejfölből habarást készítünk, rámerünk egy merőkanál lét a levesből (hőkiegyenlítünk), elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük a levesbe. Megvárjuk, míg újra forr, és kész.
- Receptkönyvben: 208
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 6769
- Feltöltés dátuma: 2013. március 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Napfény és fűszer
34 recept
Kissé megosztó étel, de nagyon finom, tartalmas.