Kekszes habos sárgabarackos krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vzsike
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
125g gyümölcslé58 kcal
-
64 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
28 kcal
A habhoz
-
157 kcal
A tetejére
Összesen
724
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
1000g gyümölcslé460 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
222 kcal
A habhoz
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
A tetejére
Összesen
5792
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
12.4g tojás16 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
37.6g gyümölcslé17 kcal
-
5.1g vaníliás pudingpor19 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
8 kcal
A habhoz
-
18.8g növényi habtejszín47 kcal
A tetejére
Összesen
218
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 586.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.2 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 147.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
724
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.4 g
Zsír
-
Összesen 283.7 g
-
Telített zsírsav 204 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1335 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4693.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 831 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 336 mg
-
Foszfor 1718 mg
-
Nátrium 1641 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 721.6 g
-
Cukor 393 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1181.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1204 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 910 mg
-
Retinol - A vitamin: 1187 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1683 micro
Összesen
5792
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 ek cukor
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
3 csomag vaníliás pudingpor
-
8 ek cukor
-
4 ek sárgabaracklekvár
A habhoz
-
5 dl növényi habtejszín
A tetejére
Elkészítés
A piskótához
- A tojássárgáját habosra keverjük a 4 evőkanál kristálycukorral. A lisztbe belekeverjük a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék 2 evőkanál cukorral.
- A kemény habba óvatosan beleforgatjuk a felvert tojássárgákat, és lassan hozzászitáljuk a sütőporos lisztet. Csak óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze a habot. Fontos a liszt szitálása, mert így lazább szerkezetű piskótát kapunk.
- Előmelegített sütőben megsütjük. Közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik.
- Amíg sül a piskótánk, addig a pudingporhoz hozzáadjuk a cukrot, és csomómentesre keverjük a baracklével. Folytonos kevergetés mellett forrásig (amíg besűrűsödik) főzzük, majd belekeverjük a baracklekvárt.
- Amíg hűl a krémünk, addig felverjük a habot.
- A kihűlt piskótára rákenjük a langyos barackos krémet, és ez után következik a hab, amit szép egyenletesen elosztunk a tetején.
- A vaníliás kekszet (óvatosan egy ecset segítsével) megkenjük a baracklikőrrel, és szépen sorban egymás mellé helyezzük őket kb 1 mm távolságot hagyva, hogy a szeletelésnél könnyebben tudjuk bánni vele.
- Majd legvégül a csokoládét felolvasztjuk gőz fölött a vajjal, és szintén egy ecset segítségével a kekszek tetejét megkenjük.
- Néhány órára hideg helyre tesszük, legjobb, ha egy egész éjszakára, hogy legyen ideje megpuhulni a keksznek, és összeérjenek az ízek.
- Tálaláskor a kekszek nagysága szerint vágjuk fel a süteményt óvatosan, meleg vízbe mártott késsel. Ebből a keksz mérete alapján eléggé nagy szeletek lesznek, ezért ha vendégeket várunkk, akkor még ezeket megfelezzük, nagyon óvatosan, forró vízbe mártott késsel, így szebben tálalható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10518
- Feltöltés dátuma: 2012. március 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
vzsike
3 recept
Öt éve egy kollégám hozta ezt a süteményt kóstolóba, a felesége akkor sütötte meg először egy új recept alapján. Nagyon Ízlett, de van egy rossz (vagy esetleg jó) tulajdonságom, hogy ha valami nem igazán tetszik egy receptben, akkor azt saját ízlésemre formálom. Na ezzel is így történt. A tetején háztartási keksz volt, ez nekem túl vastag, ezért használom inkább a vékonyabb, vaníliás kekszet. A krémbe sem volt az eredeti szerint baracklekvár, de nekem anélkül túlzottan zselés, a baracklekvártól még egy kicsit pikánsabb lesz az íze, és jobban harmonizál az édes habbal. Azóta így készítem, a család egyik kedvence.