r
Nosalty Logó

Kekszes habos sárgabarackos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vzsike
Kekszes habos sárgabarackos krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 724 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 5792 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 724 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    283.7 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4693.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1718 mg
  • Nátrium
    1641 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    721.6 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1181.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    910 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1187 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1683 micro
Összesen 5792 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojássárgáját habosra keverjük a 4 evőkanál kristálycukorral. A lisztbe belekeverjük a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék 2 evőkanál cukorral.
  2. A kemény habba óvatosan beleforgatjuk a felvert tojássárgákat, és lassan hozzászitáljuk a sütőporos lisztet. Csak óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze a habot. Fontos a liszt szitálása, mert így lazább szerkezetű piskótát kapunk.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük. Közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik.
  4. Amíg sül a piskótánk, addig a pudingporhoz hozzáadjuk a cukrot, és csomómentesre keverjük a baracklével. Folytonos kevergetés mellett forrásig (amíg besűrűsödik) főzzük, majd belekeverjük a baracklekvárt.
  5. Amíg hűl a krémünk, addig felverjük a habot.
  6. A kihűlt piskótára rákenjük a langyos barackos krémet, és ez után következik a hab, amit szép egyenletesen elosztunk a tetején.
  7. A vaníliás kekszet (óvatosan egy ecset segítsével) megkenjük a baracklikőrrel, és szépen sorban egymás mellé helyezzük őket kb 1 mm távolságot hagyva, hogy a szeletelésnél könnyebben tudjuk bánni vele.
  8. Majd legvégül a csokoládét felolvasztjuk gőz fölött a vajjal, és szintén egy ecset segítségével a kekszek tetejét megkenjük.
  9. Néhány órára hideg helyre tesszük, legjobb, ha egy egész éjszakára, hogy legyen ideje megpuhulni a keksznek, és összeérjenek az ízek.
  10. Tálaláskor a kekszek nagysága szerint vágjuk fel a süteményt óvatosan, meleg vízbe mártott késsel. Ebből a keksz mérete alapján eléggé nagy szeletek lesznek, ezért ha vendégeket várunkk, akkor még ezeket megfelezzük, nagyon óvatosan, forró vízbe mártott késsel, így szebben tálalható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10517
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
vzsike 3 recept

Öt éve egy kollégám hozta ezt a süteményt kóstolóba, a felesége akkor sütötte meg először egy új recept alapján. Nagyon Ízlett, de van egy rossz (vagy esetleg jó) tulajdonságom, hogy ha valami nem igazán tetszik egy receptben, akkor azt saját ízlésemre formálom. Na ezzel is így történt. A tetején háztartási keksz volt, ez nekem túl vastag, ezért használom inkább a vékonyabb, vaníliás kekszet. A krémbe sem volt az eredeti szerint baracklekvár, de nekem anélkül túlzottan zselés, a baracklekvártól még egy kicsit pikánsabb lesz az íze, és jobban harmonizál az édes habbal. Azóta így készítem, a család egyik kedvence.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...