r
Nosalty Logó

Kekszes banántorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kekszes banántorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Csokis krém

Középső réteg

Tetejére

Összesen 263 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Csokis krém

Középső réteg

Tetejére

Összesen 2104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Csokis krém

Középső réteg

Tetejére

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 263 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2313.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 2104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Csokis krém

Középső réteg

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tortát kezdjük a piskóta elkészítésével. Ehhez válasszuk külön a tojásokat. A fehérjéhez tegyünk 1,5 evőkanál cukrot, és verjük kemény habbá. A sárgájához tegyük hozzá a cukor másik felét, és verjük addig, amíg szép világossárga színt nem kap. A két keveréket könnyedén keverjük össze, és szitáljuk rá a sütőporral elkevert lisztet, ezzel is forgassuk össze, és tegyük kikent tortaformába.
  2. 175 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig, tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.
  3. A csokoládékrémhez forraljuk fel a 2 dl tejet. Közben a maradék egy decit keverjük csomómentesre a pudingporral és a cukorral, majd a tej forrásakor folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a csokis keveréket. Addig főzzük, amíg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ezután hűtsük ki, majd turmixoljuk össze a két banánnal, adjuk hozzá a zselatinfixet, és keverjük ezzel is jól össze (ha kicsi csomók lennének benne, használjuk még 1-2 percig a turmixot).
  4. Ha a krém teljesen kihűlt, halmozzuk a piskótatészta tetejére, és tegyük pár percre a hűtőszekrénybe.
  5. Ezalatt vágjuk karikára a 2 db banánt, és készítsük elő a kekszet.
  6. A kicsit megszilárdult krémre első rétegként rakjuk rá a kekszet, az üres részeket töltsük ki keksz „töredékekkel”, hogy viszonylag egységes réteget kapjunk, majd erre tegyük rá a banánkarikákat is.
  7. A torta befedéséhez készítsük el a tasak hátulján található instrukciók alapján a habot, és ezzel kenjük le a tetejét. Ha időnk engedi, pihentessük (hogy jól megszilárduljon) a tortát egy éjszakát a hűtőben. Tálaláskor hintsük meg a kakaóporral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2994
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Viszonylag gyorsan elkészíthető, könnyed, gyümölcsös torta. 

Hozzávalók

Piskóta

Csokis krém

Középső réteg

Tetejére

Címlapról ajánljuk