r
Nosalty Logó

Kekszes banántorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kekszes banántorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Csokis krém

Középső réteg

Tetejére

Összesen 263 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Csokis krém

Középső réteg

Tetejére

Összesen 2104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Csokis krém

Középső réteg

Tetejére

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 263 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2313.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 2104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Csokis krém

Középső réteg

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tortát kezdjük a piskóta elkészítésével. Ehhez válasszuk külön a tojásokat. A fehérjéhez tegyünk 1,5 evőkanál cukrot, és verjük kemény habbá. A sárgájához tegyük hozzá a cukor másik felét, és verjük addig, amíg szép világossárga színt nem kap. A két keveréket könnyedén keverjük össze, és szitáljuk rá a sütőporral elkevert lisztet, ezzel is forgassuk össze, és tegyük kikent tortaformába.
  2. 175 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig, tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.
  3. A csokoládékrémhez forraljuk fel a 2 dl tejet. Közben a maradék egy decit keverjük csomómentesre a pudingporral és a cukorral, majd a tej forrásakor folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a csokis keveréket. Addig főzzük, amíg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ezután hűtsük ki, majd turmixoljuk össze a két banánnal, adjuk hozzá a zselatinfixet, és keverjük ezzel is jól össze (ha kicsi csomók lennének benne, használjuk még 1-2 percig a turmixot).
  4. Ha a krém teljesen kihűlt, halmozzuk a piskótatészta tetejére, és tegyük pár percre a hűtőszekrénybe.
  5. Ezalatt vágjuk karikára a 2 db banánt, és készítsük elő a kekszet.
  6. A kicsit megszilárdult krémre első rétegként rakjuk rá a kekszet, az üres részeket töltsük ki keksz „töredékekkel”, hogy viszonylag egységes réteget kapjunk, majd erre tegyük rá a banánkarikákat is.
  7. A torta befedéséhez készítsük el a tasak hátulján található instrukciók alapján a habot, és ezzel kenjük le a tetejét. Ha időnk engedi, pihentessük (hogy jól megszilárduljon) a tortát egy éjszakát a hűtőben. Tálaláskor hintsük meg a kakaóporral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2999
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Viszonylag gyorsan elkészíthető, könnyed, gyümölcsös torta. 

Hozzávalók

Piskóta

Csokis krém

Középső réteg

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...