r
Nosalty Logó

Kekszes ananászos torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Angie-30
Kekszes ananászos torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

krém

díszítés

1215
Kalória
20.7g
Fehérje
156.9g
Szénhidrátok
56.5g
Zsír
207.2g
Víz
324.1g
Koleszterin
2.6g
Rost
97.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 1215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 6070 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 1215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    282.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6393.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1585 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    2242 mg
  • Nátrium
    2200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.4 g
  • Cukor
    489 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1036 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    1344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1630 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2215 micro
Összesen 6070 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

tészta

  1. 3 tojást habosra keverünk 3 ek cukorral, majd hozzákeverünk 3 ek lisztet és 1 tk sütőport, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 200 fokon 20-25 percet sütjük.
  2. Még két lapot sütünk a megmaradt hozzávalókból, amikor kihűltek a lapok, egymásra helyezzük őket, és kb. 5 cm vastag csíkokat vágunk.

krém

  1. A pudingot a tejjel kikeverjük az utasítás szerint, hozzákeverjük a cukrot. A margarint habosra keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a pudingot.
  2. A tejszínhabot habosra keverjük az ásványvízzel, a zselécukorkákat darabokra vágjuk.
  3. A pudinghoz hozzákeverjük a kekszet, majd annyi cocktát vagy szörpöt, hogy ne legyen se túl lágy, se kemény, majd végül a habot is hozzáadjuk.
  4. A tészta csíkokat meglocsoljuk az ananász levével (a konzervből), majd lekenjük a krémmel, megszórjuk ananász és zselécukor darabokkal (kissé nyomjuk a krémbe).
  5. Az első lekent lapot felcsavarjuk roládnak, majd a többit óvatosan, kissé szorosan csavarjuk a többi köré, hogy egy kerek tortát kapjunk.

díszítés

  1. A zselatinport készítsük el az utasítás szerint, a tejszínhab port keverjük habosra az ásványvízzel, majd keverjük bele a megolvasztott zselatint.
  2. Vonjuk be a tortát a habbal, díszítsük ananász és zselécukorka darabokkal, és egy kevés reszelt csokival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Anyukámhoz mentem, és ezzel a tortával várt. Igen finom, és kiadós.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!