r
Nosalty Logó

Kekszes ananászos torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Angie-30
Kekszes ananászos torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

krém

díszítés

1215
Kalória
20.7g
Fehérje
156.9g
Szénhidrátok
56.5g
Zsír
207.2g
Víz
324.1g
Koleszterin
2.6g
Rost
97.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 1215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 6070 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 1215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    282.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6393.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1585 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    2242 mg
  • Nátrium
    2200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.4 g
  • Cukor
    489 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1036 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    1344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1630 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2215 micro
Összesen 6070 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

tészta

  1. 3 tojást habosra keverünk 3 ek cukorral, majd hozzákeverünk 3 ek lisztet és 1 tk sütőport, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 200 fokon 20-25 percet sütjük.
  2. Még két lapot sütünk a megmaradt hozzávalókból, amikor kihűltek a lapok, egymásra helyezzük őket, és kb. 5 cm vastag csíkokat vágunk.

krém

  1. A pudingot a tejjel kikeverjük az utasítás szerint, hozzákeverjük a cukrot. A margarint habosra keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a pudingot.
  2. A tejszínhabot habosra keverjük az ásványvízzel, a zselécukorkákat darabokra vágjuk.
  3. A pudinghoz hozzákeverjük a kekszet, majd annyi cocktát vagy szörpöt, hogy ne legyen se túl lágy, se kemény, majd végül a habot is hozzáadjuk.
  4. A tészta csíkokat meglocsoljuk az ananász levével (a konzervből), majd lekenjük a krémmel, megszórjuk ananász és zselécukor darabokkal (kissé nyomjuk a krémbe).
  5. Az első lekent lapot felcsavarjuk roládnak, majd a többit óvatosan, kissé szorosan csavarjuk a többi köré, hogy egy kerek tortát kapjunk.

díszítés

  1. A zselatinport készítsük el az utasítás szerint, a tejszínhab port keverjük habosra az ásványvízzel, majd keverjük bele a megolvasztott zselatint.
  2. Vonjuk be a tortát a habbal, díszítsük ananász és zselécukorka darabokkal, és egy kevés reszelt csokival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Anyukámhoz mentem, és ezzel a tortával várt. Igen finom, és kiadós.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!