Kéksajtos tenger gyümölcsei rizottó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ánizsliget
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
188g csirke alaplé13 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
75g rizs269 kcal
-
19g fehérbor15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
19g kéksajt66 kcal
-
38g kagylóhús32 kcal
-
25g garnéla18 kcal
-
25g póréhagyma7 kcal
-
4g limelé1 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
537
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1500g csirke alaplé105 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
600g rizs2148 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g kéksajt530 kcal
-
300g kagylóhús258 kcal
-
200g garnéla142 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
28g limelé7 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
Összesen
4288
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
39.8g csirke alaplé3 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
6.9g zeller2 kcal
-
15.9g rizs57 kcal
-
4g fehérbor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g kéksajt14 kcal
-
8g kagylóhús7 kcal
-
5.3g garnéla4 kcal
-
5.3g póréhagyma1 kcal
-
0.7g limelé0 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
Összesen
113
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1718.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 1104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 152.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 714 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 836 micro
Összesen
537
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 144.8 g
Zsír
-
Összesen 137.9 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 664 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13750.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 312 mg
-
Kálcium 1362 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 471 mg
-
Foszfor 2684 mg
-
Nátrium 8834 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 554.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1222.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1686 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 40 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 195 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 1622 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1854 micro
-
Kolin: 458 mg
-
Retinol - A vitamin: 1211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5708 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6687 micro
Összesen
4288
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg vaj
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db zeller
-
60 dkg rizs
-
1.5 dl fehérbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
15 dkg kéksajt
-
30 dkg kagylóhús
-
20 dkg garnéla
-
1 db póréhagyma
-
2 csokor petrezselyem
Elkészítés
- 1 fej apróra vágott hagymát és a felszeletelt póréhagymát 1 ek felolvasztott vajon puhára pároljuk.
- Ehhez hozzáadjuk a kagylót és a rákot, valamint belenyomjuk a fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk.
- Amikor lezárjuk, belekeverjük a sajtot (ez speciel teljesen beleolvadt), és ráfacsarjuk a lime levét. Ezt a ragut, félretesszük, amíg a rizottó alap készen nem lesz.
- 1 fej apróra vágott hagymát és a felkockázott zellert 1 ek olvasztott vajon megpároljuk
- Erre megy a rizs. Folyamatosan kevergetve üvegesre pirítjuk, ekkor hozzáadjuk a bort.
- Amikor elpárolgott a bor, elkezdjük merőkanalanként adagolni a forró alaplevet. Fontos, hogy megvárjuk, amíg egy-egy adag alaplevet magába szív a rizs. Ne felejtsük el a folyamatos kevergetést! Ezt addig folytassuk, amíg a rizs meg nem puhul. Ízlés szerint lehet sózni a rizst, bár nekem elég volt az alaplé sóssága.
- Ezután belekeverjük a 7 dkg vajat és a fedővel + konyharuhával letakarva félretesszük pihenni.
- Végül a ragut és a felaprózott petrezselymet belekeverjük a rizottó alapba, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 3016
- Feltöltés dátuma: 2013. március 01.
Ajánló
Én speciel nem szeretem a parmezánt, úgyhogy olyan sajtot teszek bele, amilyen éppen van otthon... Vagy nem teszek bele egyáltalán. Ebben a verzióban ugye a raguba került, a rizshez már nem kevertem másfélét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Ánizsliget
11 recept
Nem is annyira macerás az elkészítése, mint amennyire látszik. És mivel annyiféleképpen el lehet készíteni, igazán bármikor, bármilyen "feltéttel" el lehet készíteni. Ez most egy ünnepibb, drágább verziója. De csináltam már konzerv tonhalasat és gombásat is.