r
Nosalty Logó

Kékáfonyás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Kékáfonyás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pite tészta

Áfonya töltelék

Összesen 758 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pite tészta

Áfonya töltelék

Összesen 4552 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pite tészta

Áfonya töltelék

Összesen 260 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    142 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 758 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    214.6 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1830.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.4 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    851.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1809 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    898 micro
Összesen 4552 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Pite tészta

Áfonya töltelék

Elkészítés

Pite tészta

  1. <p>A lisztbe beletesszük a sót. Egy kis tálkában vizet készítünk, amibe pár jégkockát dobtunk. A nagyon hideg vajat eredetileg darabokra vágva kellene a lisztbe morzsolni, én belereszelem egy sajtreszelőn, és hozzáadom a jeges víz felét. Nagyon gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Nem kell alaposan kidolgozni homogénre. Elfelezzük, és hogy könnyebb dolgunk legyen majd a nyújtásnál, két kb. 10-12 cm-es korongot formálunk belőle, amiket egyesével nejlonba vagy folpackba teszünk, és behűtjük 1-2 órára.</p>
  2. <p>Mielőtt az egyik tésztakorongot elővesszük a hűtőből, előmelegítjük a sütőt. Úgy nyújtjuk ki, hogy a kivajazott pitesütő forma oldalát is befedjük vele, sőt, túllógjon rajta a tészta. Visszatesszük a hűtőbe.</p>
  3. <p>Kinyújtjuk a második tésztakorongot az elsőhöz hasonlóan. Elővesszük a formában hűlő tésztát, rárakjuk az áfonya rakományt, majd betakarjuk a második tésztával. A széleket nedves kézzel összecsippentgetjük. Egy pizzaszeletelővel csillag alakban felslicceljük a tésztát, hogy a gőz majd távozni tudjon. A tojássárgáját egy kevés meleg vízzel elkeverjük, majd bekenjük vele a tésztát.</p>
  4. <p>Kb. 170 fokon sütjük 30-40 percig. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, mielőtt szeletelnénk.</p>

Áfonya töltelék

  1. <p>A megmosott áfonyát összekeverjük a cukorral, citromlével és citromhéjjal, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt is.</p>
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2828
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 27.

Ajánló

Az áfonyából talán fél kg is elegendő tölteléket képez, de én jobban szeretem, ha sok a cucc benne. Ha a tészta esetleg könnyen szakad, nyugodtan foltozhatjuk az alsó és felső réteget is, a sütés majd elfedi a hibákat. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kékáfonyás pite
Tomatotree 262 recept

Eljött a pitetanulás ideje. Sok oldalon át tanulmányoztam a fortélyokat, mielőtt belevágtam. Kicsit nehéz elengedni a beidegződést, hogy valamiből hogy lesz tészta, ha se cukrot, se tojást, se bármilyen húzóerőt (sütőpor, stb.) nem használunk...  és a csoda megtörténik, mert nemhogy ehető, de nagyon finom is lesz! Ismétlésért vagy folytatásért kiált a család! :)

Hozzávalók

Pite tészta

Áfonya töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...