r
Nosalty Logó

Kefires süti lányomtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivike
Kefires süti lányomtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a mázhoz

Összesen 895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a mázhoz

Összesen 7155 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a mázhoz

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    313.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3793 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    1594 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1012.8 g
  • Cukor
    630 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1028 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1124 micro
Összesen 7155 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a mázhoz

Elkészítés

Hozzávalók a süteményhez

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját jól kikeverjük a cukorral. (Ez csak egy kavart pite, ez a művelet elhagyható, de sokkal lágyabb, finomabb lesz a tészta, ha külön verjük fel a fehérjét és a sárgáját.) Amikor szépen kifehéredett a sárgája, beleöntjük a kefirt és a kefires pohárnyi olajat, elkeverjük.
  2. A tojásfehérjét kevés cukorral keményre verjük. Hozzáöntjük a cukorral kikevert sárgáját, óvatosan összekeverjük egy lapáttal, majd apránként, óvatosan kevergetve hozzáadjuk a száraz anyagokat. Ha kakaóval készítjük a tésztát, akkor annyival kevesebb lisztet adunk hozzá, mint amennyi kakaót beleteszünk.
  3. A keveréket beletesszük egy sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe, beleszórjuk a kandírozott gyümölcsöket, és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. (Nekem nem sült meg ennyi idő alatt, mert egy kisebb tepsibe tettem, de a megadott méretű tepsiben elég ennyi idő). Tűpróba mindenképpen kell. Én itt kandírozott narancsot és citromot használtam, de bármilyen kandírozott gyümölcs vagy mag mehet bele, ki hogy szereti.

Hozzávalók a mázhoz

  1. A tejet feltesszük melegedni, beleszórjuk a csokoládét. Nem igazán tortabevonat lesz, annál kicsit hígabb, de ne legyen nagyon híg. Az a lényeg, hogy a csokoládé belefolyjon a tésztába. (Ha valakinek van saját receptje, természetesen azt is használhatja bevonatnak.)
  2. Amikor a tészta kihűlt (nem baj, ha még egy kicsit langyos), fakanállal egyenlő lyukakat fúrunk bele, hogy kockákat képezzenek a lyukak. Amikor az egész tészta ki van lyukasztva, ráöntjük a mázat, és hagyjuk, hogy jól belefolyjon a lyukakba. Többször térjünk vissza egy-egy lyukhoz, hogy jól megteljen a lyuk a mázzal. Tegyük hűtőbe, majd szeleteljük fel a lyukak mentén úgy, hogy kb. a lyukak közepén vágjuk el a tésztát hosszában és keresztben is. (Ha valakinek az lenne a kérdése, hogy mennyit kell a hűtőben lennie, bevallom nem tudom, mert én előző nap sütöttem meg, és csak másnap vágtam fel. Szerintem valószínűleg kell is ennyi idő, hogy a csokimáz szépen elterüljön a tésztában.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5069
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilveszterkor akartam sütni egy egyszerű csokis-kandírozott narancsos sütit a buliba. Két kavart pités receptem is volt, de nem tudtam melyiket készítsem el. Felhívtam a lányomat, kérdeztem, ő melyiket szokta készíteni (mindkét receptet tőle kaptam). Erre mondott egy harmadik receptet. Akarom készíteni a sütit, veszem elő a hozzávalókat, amikor rádöbbentem, nincs itthon egy szem kakaópor sem. El is ment a kedvem az egész sütéstől, mert nekem a mindenem a csokis süti, de végül mégis nekifogtam. Már sült a sütemény, de nem hagyott nyugodni a kakaóhiány. Ekkor eszembe jutott, hogy ha nincs kakaó, étcsokiból készítek rá öntetet, amit belefolyatok a tésztába. (Ezt a belefolyatós dolgot itt olvastam egy receptnél). Fogalmam sem volt, mi lesz belőle, de fantasztikus finom lett. Jól látszik a fotón, hogy a csokoládémáz szinte átjárta a süteményt, ettől nagyon finom, szaftos lett. Mikor megérkeztünk a vendégségbe, kértem egy tányért, amire kirakhatom a sütit. Két lány ott sündörgött mellettem, és várták, mikor telik meg a tányér, hogy a dobozban lévő sütit megkóstolhassák. Igazából nem tudtam, miért állnak ott, mire kiderült, hogy a maradékot várják. Persze mondtam rögtön, hogy egyenek, hisz tök mindegy, mennyi kerül a tányérra. Több süti nem került a tányérra, dobozostól magukhoz vették, és jól meg is ették.

Hozzávalók

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...