r
Nosalty Logó

Kefires kovászos kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Kefires kovászos kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
vadkovászos
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2432 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 306 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2200.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    1220 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 2432 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót reggel a kenyérsütőgép üstjébe készítünk, és dagasztó-kelesztő programra állítjuk (a gép 1,5 órás programban elvégzi a dolgát).
  2. A tésztát ott hagyjuk további 6 órát kelni.
  3. Mikor legalább a duplájára kelt, olajos kézzel óvatosan áthajtogatjuk, a kuglófformába helyezzük, végeit összecsippentjük.
  4. Olajjal megkenjük a tetejét, és letakarva további 3 órát kelesztjük, míg újra majd duplájára kel. Ekkor a tetejét megkenjük tojással.
  5. A sütőt bekapcsoljuk, és amikor még csak meleg, behelyezzük a tésztát.
  6. 160 fokon, hőlégkeverésen 45-50 percig sütjük.
  7. Rácsra téve hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1755
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kefires kovászos kuglóf
Évi néni 1830 recept

Több próbálkozásom volt kovász nevelésével. Sütöttem is néhány kenyeret, de aztán elhanyagoltam Józsi kovászom nevelgetését, majd újra élesztettem, de aztán sok más teendőm mellett befuccsolt a vállalkozás. Tormával, aki a kovászolás nagykövete itt a NoSaltyn, sokat értekeztem, mit, hol rontok el. Ez a kefires variáció tűnt a legegyszerűbbnek és leggyorsabbnak, így evvel kezdtem újbóli próbálkozásomat. Megérte újra kezdeni. Olyan finom, lágy kuglófom sült, hogy nem is tudom szavakkal leírni. Tegnap sütöttem, de ma is ugyanolyan lágy. Az igazi teszt az volt, hogy a válogatós fiam egy ültő helyében majdnem a felét megette, jó kis házi baracklekvárral. Itt szeretném hálásan megköszönni Tormának a biztatást és segítséget, tanácsait. Ő mindenkit olyan lelkesen segít ebben a programban, hogy valóban minden tiszteletem az övé az odaadásáért.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...