r
Nosalty Logó

Kedvenc szelet 2 nap alatt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kedvenc szelet 2 nap alatt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához (1. nap)

A krémhez (2.nap)

A mázhoz (2. vagy 3. nap)

Összesen 508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához (1. nap)

A krémhez (2.nap)

A mázhoz (2. vagy 3. nap)

Összesen 6091 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához (1. nap)

A krémhez (2.nap)

A mázhoz (2. vagy 3. nap)

Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    252 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3207 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    817 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    897.1 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 6091 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A tésztához (1. nap)

A krémhez (2.nap)

A mázhoz (2. vagy 3. nap)

Elkészítés

A tésztához (1. nap)

  1. 1. nap: A hozzávalókat összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, nagyon vékonyra nyújtjuk, és egy lisztezett sütőtepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle előmelegített sütőben 10-10 perc alatt, majd hagyjuk legalább egy éjszakát állni.
  2. 2. nap: A tejben megfőzzük a pudingot, és hagyjuk teljesen szobahőmérsékletre hűlni (ez nagyon fontos, különben kicsapódik a margarin). A margarint a cukorral kikeverjük habosra, és a kihűlt pudinghoz adjuk, ezután elfelezzük a krémet, és egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Ezzel megkenjük a lapokat úgy, hogy az alsó réteg csokis a felső vaníliás legyen. Óvatosan lenyomkodjuk, majd hagyjuk egy újabb éjszakát állni, de már aznap is bevonhatjuk a mázzal, és úgy hagyjuk egy éjszakára állni.
  3. A mázhoz a cukrot, kakaót és a tejet felolvasztjuk, majd tűzről levéve elkeverjük benne a margarint, és hagyjuk kicsit hűlni, majd a süti tetejét ezzel vonjuk be. Ha teljesen megdermedt, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 201
  • Össznézettség: 28234
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi családi recept, még dédnagyanyámtól származik, édesanyám után már az én kezeim között is megsült ez a finomság. Szerintem egyszerű elkészíteni, csak több napig tart.  

Hozzávalók

A tésztához (1. nap)

A krémhez (2.nap)

A mázhoz (2. vagy 3. nap)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...