r
Nosalty Logó

Kecskesajtos-medvehagymás ravioli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Kecskesajtos-medvehagymás ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 773 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1544 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1780.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 773 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3560.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    2114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    767 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    757 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 1544 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet dagasztógépbe tesszük a sóval együtt. Kicsit elkeverjük. Mehet mellé a tojás, a víz és az olívaolaj. Géppel eldolgozzuk (kézzel is lehet, de úgy jóval tovább tart, és ez egy kemény tésztatípus).
  2. Ha kész, fóliába csomagolva pihentetjük 1-1,5 órát szobahőmérsékleten.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket - a medvehagymát nagyon finomra vágjuk, és összekeverjük a kecskesajttal.
  4. Ha a tészta kész, kettőbe vágjuk, kinyújtjuk, és nagyon vékony, egyenlő méretű téglalapokat vágunk belőle. A tészta egyik szélére, egymástól 2-3 centi távolságba kiskanállal ráhalmozzuk a tölteléket, a szélét vízzel megkenjük, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. Derelyevágóval kivágjuk a raviolikat.
  5. Egy fazékban vizet forralunk, sózzuk, és ha már forr, beletesszük a raviolikat. Ne tegyünk bele egyszerre túl sokat, mert nem fognak tudni feljönni a víz felszínére. Közben egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és reszeljük bele a citrom levét és a héját. Ha kész, csöpögtessük le, és tegyük őket a citromos vajhoz. Forgassuk át, és borssal megszórva azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2346
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezennel megnyitom az idei medvehagymaszezont!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...