Kecskekrémsajtos saláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
25g salátalevél3 kcal
-
25g madársaláta5 kcal
-
13g rukkola3 kcal
-
50g szőlő33 kcal
-
38g kecskesajt137 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
253
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
100g salátalevél13 kcal
-
100g madársaláta21 kcal
-
50g rukkola13 kcal
-
200g szőlő132 kcal
-
150g kecskesajt546 kcal
-
20g fehérborecet4 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1012
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
15.3g salátalevél2 kcal
-
15.3g madársaláta3 kcal
-
7.7g rukkola2 kcal
-
30.7g szőlő20 kcal
-
23g kecskesajt84 kcal
-
3.1g fehérborecet1 kcal
-
4.9g napraforgó olaj43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
155
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 528 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 119 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 722 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 785 micro
Összesen
253
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 78 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2111.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 620 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 715 mg
-
Nátrium 650 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 476.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1197 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 602 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 2889 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3139 micro
Összesen
1012
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 443 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 481 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
-
100 g salátalevél
-
100 g madársaláta
-
50 g rukkola
-
200 g szőlő
-
4 ek fehérborecet
-
4 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A salátákat megmossuk, jól lecsöpögtetjük, majd elosztjuk a tányérokra.
- A szőlőt megmossuk, kb. 120 g-ot elfelezünk, a magokat kikaparjuk, és a salátára rendezzük.
- A sajtot a salátára morzsoljuk.
- A maradék szőlőt az ecettel és az olajjal együtt egy edénybe tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd a salátára locsoljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2655
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ha előételként szeretnénk tálalni, vágjuk a sajtot 8 tallérra, majd osszuk el egy-egy szelet fűszeres vajjal megkent bagettre. 250 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 2 perc alatt aranysárgára pirítjuk, majd a salátára tesszük, és rögtön tálaljuk. A salátaöntetet -mielőtt a salátára locsolnánk- át is szűrhetjük.