r
Nosalty Logó

Kecskekrémsajt mousse zöldborsos eperrel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Kecskekrémsajt mousse zöldborsos eperrel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A moussehoz

Az eperhez

348
Kalória
13.1g
Fehérje
19.8g
Szénhidrátok
24.4g
Zsír
98.4g
Víz
72.8g
Koleszterin
1.2g
Rost
17.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A moussehoz

Az eperhez

Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A moussehoz

Az eperhez

Összesen 1742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A moussehoz

Az eperhez

Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    98.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    122.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3293.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    938 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    491.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 1742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A moussehoz

  1. A moussehoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A lime levét a cukorral felfőzzük, levesszük a tűzről, és felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint.
  2. A kecskekrémsajtot a tejjel, a lime héjával és a vanília rúd kikapart magjával simára keverjük, majd hozzákeverjük a langyosra hűlt zselatinos limelevet.
  3. Hidegre tesszük, mikor a krém elkezd zselésedni, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A krémet elosztjuk poharakba, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  4. Az epret megmossuk, hagyjuk szűrődni. Megtisztítjuk, kockákra vágjuk, elkeverjük a porcukorral, a lime lével és hideg vízzel lemosott, durvára vágott zöldborssal.
  5. Tálalás előtt az epret a moussra kanalazzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc

Egy enyhén sós mousse a pikáns édeskés eperrel. Valószínűleg nem mindenki ízlése ez a desszert, de bátrabbak kipróbálhatják.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!