adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g kecskehús273 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38g paprika6 kcal
-
38g paradicsom7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
Összesen
531
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g kecskehús1090 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g paprika25 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
Összesen
2122
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
37.4g kecskehús41 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.6g paprika1 kcal
-
5.6g paradicsom1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.7g vörösbor3 kcal
-
37.4g zöldség alaplé3 kcal
Összesen
79
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.6 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1604.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 1011 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 312.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 965 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
531
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 210.6 g
Zsír
-
Összesen 108.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6418 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 1939 mg
-
Nátrium 4043 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1251.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 932 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 617 micro
Összesen
2122
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 144 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
-
1 kg kecskehús
-
2 db vöröshagyma
-
1 dl napraforgó olaj
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
15 dkg paprika
-
15 dkg paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 dl vörösbor
Elkészítés
- A húsokat 1-2 napra a zöldséglevesben pácoljuk.
- A hagymát apró kockákra aprítjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és folyamatosan keverjük, hogy oda ne égjen, majd beletesszük a csontos húsokat.
- A pácléből folyamatosan pótoljuk az elfőtt levet.
- Amikor a hús félig elkészült, akkor adhatjuk hozzá a felkockázott húsokat és esetleges belsőségeket (máj, szív).
- Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Utána beletesszük a paprikát, paradicsomot és a bort.
- Mikor elkészült, melegen tálaljuk.
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 56936
- Feltöltés dátuma: 2010. április 09.
Ajánló
A páclét az alábbiak szerint készítsük el: babérlevél, zeller, sárga- és fehérrépa, rozmaring, kakukkfű, tárkony, só, bors, vöröshagyma, fokhagyma, kevés vörösbor. Az egészet felforraljuk, majd miután kihűlt, már használhatjuk is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dave
17 recept
Sikerült beszereznem kecskegida húst, ami nem nagyüzemi tenyésztés volt, hanem igazi tanyasi. Aki be tudja szerezni, feltétlenül tegye meg, mert nagyon finom íze van!