Kecskehús

Kecskehús

Leírás

A kecskének nincs olyan része, amelyet ne lehetne hasznosítani. Ennek ellenére hazánkban sokan idegenkednek a kecskehús fogyasztásától, és kecskehús üzleti forgalomban csak elvétve kapható. Mivel a kecske zsírszövetei a juhokéval ellentétben nem az izomszövetek közé épülnek be, a húsa egyáltalán nem faggyús. Magas a tápértéke, könnyen emészthetős, ezért a diétás étkezés fontos eleme lehet. Az íze miatt is érdemes kecskét fogyasztani, de mindig hártyázzuk le felhasználás előtt alaposan. Ha sütjük a húst, érdemes 2-3 nappal előtte bepácolni, fokhagymával és szalonnával megtűzdelni.

Mikor vegyem

Gidát tavaszi vágáskor, egyébként amikor szerezni tudunk "termelőtől" vagy megbízható hentestől.

hogyan tároljam

Hűtőben, de hamar felhasználandó.

100g Kecskehús

fehérjetartalom

20.6 g

zsírtartalom

57001.91 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

75.84 g

gramm kecskehús?

Top ásványi anyagok

Foszfor

180 mg

Nátrium

82 mg

Kalcium

13 mg

Cink

4 mg

Top vitaminok

Niacin - B3 vitamin

3.75 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.49 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.11 mg

Folát

5 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

20.6 g

Zsír

telített zsírsav

0.71 g

egyszeresen telített zsírsav

1.03 g

többszörösen telített zsírsav

0.17 g

koleszterin

57 g

ásványi anyagok

Kalcium

13 mg

Vas

2.83 mg

Foszfor

180 mg

Nátrium

82 mg

Cink

4 mg

Réz

0.256 mg

Mangán

0.038 mg

Szelén

8.8 µg

szénhidrát

víz

75.84 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.11 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.49 mg

Niacin - B3 vitamin

3.75 mg

Folát

5 µg

B12 vitamin

1.13 µg

5 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...