r
Nosalty Logó

Kávés rudak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Kávés rudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 4232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    277.1 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2363.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1166 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1549 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 4232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 492 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A forró vízben feloldjuk az instant kávét.
  2. A lisztet, kakaót, őrölt mogyorót, cukrot, tojássárgáját, puha vajat és a felolvasztott kávét jól alaposan összegyúrjuk.
  3. Legalább 1 órára a hűtőbe rakjuk.
  4. Hűtőből kivéve diónyi golyókat formálunk, melyből hüvelykujjnyi vastag és kb. 7-8 cm-es rudakat sodrunk.
  5. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  6. A tejcsokoládét az evőkanál olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a kihűlt rudacskák mindkét végét belemártjuk, majd hideg helyre tesszük, hogy rákeményedjen. Ebből az adagból 34 db rudacskám lett.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 1996
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kávés rudak
Kovács Györgyi 57 recept

Régi, megsárgult újságban találtam ezt a receptet. Rögtön megtetszett, és meg kellett, hogy süssem. Garantáltan finom, mert a kutyánk soha nem szokott süteményt enni, és ezt nagyon jó ízzel elfogyasztotta. Este megsütöttem, és reggel mártogattam csokoládéba a végeit. Szerettem volna mielőbb fotókat készíteni, ezért a teraszra kiraktam, hogy gyorsan megszilárduljon rajta a csoki. Csak arra lettem figyelmes, hogy a lépcsőn valaki fel-alá járkál. Hát a Déliánk volt :) és majdnem az egész tepsi süteményt elhordta.:):):) Kezdhettem egy másik adagnak! :D De azt már nem raktam a teraszra! :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...