Kávés éclair fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
10g víz0 kcal
-
10g tej6 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
-
9g vaj66 kcal
-
23g tojás29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Töltelék
-
29 kcal
-
42g tej23 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
8g cukor32 kcal
Díszítés
-
8g cukor32 kcal
-
3g kávé0 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
2g méz6 kcal
Összesen
365
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
125g víz0 kcal
-
125g tej70 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
110g vaj789 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Töltelék
-
343 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g cukor387 kcal
Díszítés
-
100g cukor387 kcal
-
40g kávé4 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
25g méz76 kcal
Összesen
4389
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
6.6g víz0 kcal
-
6.6g tej4 kcal
-
7.4g finomliszt27 kcal
-
5.9g vaj42 kcal
-
14.6g tojás18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Töltelék
-
4.8g vaníliás pudingpor18 kcal
-
26.6g tej15 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
Díszítés
-
5.3g cukor21 kcal
-
2.1g kávé0 kcal
-
5.3g habtejszín16 kcal
-
5.3g étcsokoládé29 kcal
-
1.3g méz4 kcal
Összesen
234
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
365
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.4 g
Zsír
-
Összesen 229 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3158.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 1042 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 951 mg
-
Nátrium 756 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 501.2 g
-
Cukor 297 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 467.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1763 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 221 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 774 mg
-
Retinol - A vitamin: 1735 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 339 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1273 micro
Összesen
4389
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
Tészta
Töltelék
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
500 ml tej
-
2 ek instant kávé
-
50 g vaj
-
100 g cukor
Díszítés
-
10 dkg cukor
-
100 ml habtejszín
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Tészta
- A tejet, vizet és a vajat feltesszük forrni egy csipet sóval és cukorral. Várjuk meg, amíg az egész teljesen felforr, hagyjuk így 1 percig, majd öntsük hozzá a lisztet, és keverjük egy fakanállal folyamatosan. Miután összeállt egy gombóccá, még 2-3 percig keverjük, ez fontos a megfelelő állagú tészta eléréséhez.
- A tésztát rakjuk át egy másik edénybe. Egy mérőpohárba üssük bele a tojásokat, fontos, hogy 250 ml legyen. Nekem ehhez a nagyon picike S-es tojásokból 6 db-ra, a házi óriásokból 4 db-ra volt szükségem, de mérjünk!
- Kézi mixerrel folyamatosan keverjük a tésztát, és közben lassan, lehetőleg egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Megvárjuk, amíg egy elkeveredik, és ezután jöhet a következő.
- Ha az összes tojást beledolgoztuk, áttöltjük a tésztát egy habzsákba. Sima vagy csillagcsöves kinyomócsövet is használhatunk, csak megfelelően vastag legyen.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsire egyenes, viszonylag vastag csíkokat nyomunk a tésztából. 20-25 percig sütjük 180-200°C-on. Ne nyissuk rá a sütőajtót, mert össze fog esni.
Töltelék
- A pudingport a tejjel, cukorral, instant kávéval megfőzzük. Ha nincs erős instant kávénk, akkor a tej egy részét cseréljük le erős, főzött kávéra.
- Hagyjuk kihűlni, majd egy mixer segítségével dolgozzuk bele a vajat.
- Ha a tésztáink is kihűltek, egy habzsák segítségével betöltjük. Sok helyen lehet kapni direkt fánk töltéséhez használható csövet, ez megkönnyíti a dolgunkat. A tésztarudak tetejére vagy aljára 1-2 lyukat fúrunk, és ezen keresztül betöltjük a krémet.
Díszítés
- Kávébab grillázzsal és étcsokoládé glazúrral díszítjük. A cukrot karamellizáljuk, és belekeverjük a kissé összetört kávébabot. 2 sütőpapír között vékonyra "nyújtjuk" ezt a masszát. Még melegen tudjuk darabolni, formázni.
- A glazúrhoz a tejszínt felforraljuk, a csokoládét apró darabokra törjük.
- Ráöntjük a csokira a tejszínt, elkeverjük, amíg teljesen egyenletes lesz, és hozzáadjuk a mézet. Ebben a keverékben mártjuk meg a fánkok tetejét, majd a grillázzsal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7496
- Feltöltés dátuma: 2015. április 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Újabb francia sütemény. Az ekler fánk a magyarok körében is ismert, mi egy kicsit másképp készítjük, rendszerint a kettévágott tészta közé kerül egy réteg krém és egy réteg elmaradhatatlan tejszínhab. Ez a francia verzió.