r
Nosalty Logó

Kávés éclair fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávés éclair fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Díszítés

Összesen 365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Díszítés

Összesen 4389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Díszítés

Összesen 234 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    229 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3158.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.2 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1735 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 4389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet, vizet és a vajat feltesszük forrni egy csipet sóval és cukorral. Várjuk meg, amíg az egész teljesen felforr, hagyjuk így 1 percig, majd öntsük hozzá a lisztet, és keverjük egy fakanállal folyamatosan. Miután összeállt egy gombóccá, még 2-3 percig keverjük, ez fontos a megfelelő állagú tészta eléréséhez.
  2. A tésztát rakjuk át egy másik edénybe. Egy mérőpohárba üssük bele a tojásokat, fontos, hogy 250 ml legyen. Nekem ehhez a nagyon picike S-es tojásokból 6 db-ra, a házi óriásokból 4 db-ra volt szükségem, de mérjünk!
  3. Kézi mixerrel folyamatosan keverjük a tésztát, és közben lassan, lehetőleg egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Megvárjuk, amíg egy elkeveredik, és ezután jöhet a következő.
  4. Ha az összes tojást beledolgoztuk, áttöltjük a tésztát egy habzsákba. Sima vagy csillagcsöves kinyomócsövet is használhatunk, csak megfelelően vastag legyen.
  5. Egy sütőpapírral bélelt tepsire egyenes, viszonylag vastag csíkokat nyomunk a tésztából. 20-25 percig sütjük 180-200°C-on. Ne nyissuk rá a sütőajtót, mert össze fog esni.

Töltelék

  1. A pudingport a tejjel, cukorral, instant kávéval megfőzzük. Ha nincs erős instant kávénk, akkor a tej egy részét cseréljük le erős, főzött kávéra.
  2. Hagyjuk kihűlni, majd egy mixer segítségével dolgozzuk bele a vajat.
  3. Ha a tésztáink is kihűltek, egy habzsák segítségével betöltjük. Sok helyen lehet kapni direkt fánk töltéséhez használható csövet, ez megkönnyíti a dolgunkat. A tésztarudak tetejére vagy aljára 1-2 lyukat fúrunk, és ezen keresztül betöltjük a krémet.

Díszítés

  1. Kávébab grillázzsal és étcsokoládé glazúrral díszítjük. A cukrot karamellizáljuk, és belekeverjük a kissé összetört kávébabot. 2 sütőpapír között vékonyra "nyújtjuk" ezt a masszát. Még melegen tudjuk darabolni, formázni.
  2. A glazúrhoz a tejszínt felforraljuk, a csokoládét apró darabokra törjük.
  3. Ráöntjük a csokira a tejszínt, elkeverjük, amíg teljesen egyenletes lesz, és hozzáadjuk a mézet. Ebben a keverékben mártjuk meg a fánkok tetejét, majd a grillázzsal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7496
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újabb francia sütemény. Az ekler fánk a magyarok körében is ismert, mi egy kicsit másképp készítjük, rendszerint a kettévágott tészta közé kerül egy réteg krém és egy réteg elmaradhatatlan tejszínhab. Ez a francia verzió.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...