r
Nosalty Logó

Kávémousse csokoládéval és sós karamellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávémousse csokoládéval és sós karamellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Fehércsokoládés kávékrém

Csokoládés kávémousse

Sóskaramell-öntet

Összesen 651 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Fehércsokoládés kávékrém

Csokoládés kávémousse

Sóskaramell-öntet

Összesen 1957 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Fehércsokoládés kávékrém

Csokoládés kávémousse

Sóskaramell-öntet

Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 651 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    138.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    827 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    811 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1957 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Fehércsokoládés kávékrém

Csokoládés kávémousse

Sóskaramell-öntet

Elkészítés

Fehércsokoládés kávékrém

  1. A fehércsokis kávékrémhez a tejet felforraljuk, és beleszórjuk az instant kávéport.
  2. A lapzselatint jéghideg vízbe áztatjuk.
  3. A forró, kávés tejet az aprított fehér csokira öntjük. Homogénre keverjük.
  4. A megpuhult lapzselatint kinyomkodjuk, és elkeverjük a csokis tejben.
  5. Végül hozzáöntjük (felverés nélkül) a hideg tejszínt, és botmixerrel fényesre keverjük. Mehet is a pohárba, majd a hűtőbe.

Csokoládés kávémousse

  1. A csokis kávémousse-hoz a tejet összekeverjük az instant kávéporral és a tojássárgájával, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük (kb. 80 fokig melegítve).
  2. A lapzselatint jeges vízbe áztatjuk, majd amikor megpuhult, kinyomkodjuk, és feloldjuk a kávés folyadékban.
  3. Beleszórjuk a kétféle csokit. Simára keverjük.
  4. A tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan a csokis-kávés masszához forgatjuk.
  5. Ha már valamelyest megdermedt a fehércsokis réteg, ráegyengetjük a kávémousse-t. Újra hűtőbe tesszük, legalább egy órára.

Sóskaramell-öntet

  1. A tejszínt felforrósítjuk, és félretesszük.
  2. A karamellhez a cukrot pici vízzel egy lábasban szétterítjük, és – bolygatás nélkül – megolvasztjuk.
  3. Ha elkezd színt kapni, mozgathatjuk, forgathatjuk az edényt, hogy mindenütt egyformán karamellizálódjon. Amikor már halványbarna (vigyázzunk, hamar égett íze lesz!), hozzáöntjük a forró tejszínt, és egy-két percig – folyamatos keverés mellett – együtt melegítjük.
  4. Ízesítjük a sóval. Ha egyáltalán nem akarunk sós ízt, akkor is tegyünk bele egy kevés sót, mert szépen kiegyensúlyozza a karamell édességét.
  5. A karamellöntetet kínálhatjuk külön tálkában, vagy rácsurgathatjuk a pohárkrém tetejére.
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9873
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 03.

Ajánló

Kávé mellé, kávé helyett...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kávéfüggők, figyelem! Nem ez a pohárkrém fog titeket leszoktatni a szerről, de ki lehet vele váltani a reggeli adagot. :)

Hozzávalók

Fehércsokoládés kávékrém

Csokoládés kávémousse

Sóskaramell-öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...