r
Nosalty Logó

Kávékrém Csillustól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávékrém Csillustól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1209 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1389.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 1209 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojás sárgájához adjuk a cukrot, majd habosra keverjük vele.
  2. Beleöntjük a bögre kávét, és ezzel is alaposan eldolgozzuk.
  3. A vaníliás cukrot a bögre tejbe tesszük, és felforraljuk (mikróban a legegyszerűbb). Ha ez megvan, hozzáadjuk a krém alaphoz, és eldolgozzuk.
  4. Amíg még a kezünkben van a robotgép, érdemes a lisztet is hozzáadni és eldolgozni, hogy ne legyen csomós. Ezután lábosba öntjük az egészet, és felforraljuk, folyamatos keverés mellett krémet főzünk belőle.
  5. Amíg a kész krém hűl, egy kis cukorral kemény habbá verjük a tejszínt, és a már kihűlt krémhez adjuk. A tetejét a tojásfehérjéből vert kemény habbal díszíthetjük, hogy az se vesszen kárba.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4695
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon megkívántam már valami különlegeset, aztán eszembe jutott ez a régi receptem, bárki el tudja készíteni, és garantált siker akár vendégvárónak is.:) A tejszín ki is maradhat, így még olcsóbban jön ki a recept, a tojásfehérje habbal lehet helyettesíteni, úgy is nagyon finom, elkészítettem már így is.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...