r
Nosalty Logó

Kavart boci

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kavart boci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

Összesen 408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

Összesen 4900 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    207 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3750.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1514 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    1003 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646.6 g
  • Cukor
    330 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1730 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1639 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1079 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 4900 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A tojássárgáját a cukorral, a sóval, a vajjal robotgéppel elkeverjük.
  3. A sütőporos lisztet hozzáadjuk és elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet lassanként (ahogy a tészta felveszi).
  4. Ezután kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk és rárakjuk a meggyet. A előmelegített sütőbe tesszük, kb. fél óra alatt megsütjük.
  5. Vaníliás krém készítése:
  6. Megfőzzük a vaníliapudingot a cukorral és a tejjel (hagyományosan, a tasak alpján). A kifőtt pudinghoz hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és belekavarjuk. Majd a kihűlt tésztára simítjuk.
  7. Csokis krém készítése:
  8. Ugyanúgy készítjük, mint a vaníliapudingot. A megszilárdult vaníliás krémre kenjük rá. Megvárjuk, míg megdermed és már fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21196
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért neveztem el így, mert kavart tészta az alapja, de a krém egy tarka bocira hasonlított, hát így lett ez a neve.

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...