Kavart boci
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
17g tej9 kcal
-
8g meggy4 kcal
A vaníliás krémhez
-
14 kcal
-
33g tej19 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
A csokis krémhez
-
14 kcal
-
33g tej19 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
Összesen
408
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
200g tej112 kcal
-
100g meggy45 kcal
A vaníliás krémhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
A csokis krémhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
Összesen
4900
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
13.6g finomliszt49 kcal
-
9g vaj65 kcal
-
3.6g tojássárgája12 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
9g tej5 kcal
-
4.5g meggy2 kcal
A vaníliás krémhez
-
8 kcal
-
18.1g tej10 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
3.6g tojásfehérje2 kcal
A csokis krémhez
-
8 kcal
-
18.1g tej10 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
3.6g tojásfehérje2 kcal
Összesen
222
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
408
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 94 g
Zsír
-
Összesen 207 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3750.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 1514 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 932 mg
-
Nátrium 1003 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 646.6 g
-
Cukor 330 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 335.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1730 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 733 mg
-
Retinol - A vitamin: 1639 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 1079 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1006 micro
Összesen
4900
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 15.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg vaj
-
4 db tojássárgája
-
20 dkg cukor
-
1 csipet só
-
1 tk sütőpor
-
2 dl tej
A vaníliás krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
4 ek cukor
-
2 db tojásfehérje
A csokis krémhez
-
1 csomag csokoládés pudingpor
-
4 dl tej
-
4 ek cukor
-
2 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához
- Tészta készítése:
- A tojássárgáját a cukorral, a sóval, a vajjal robotgéppel elkeverjük.
- A sütőporos lisztet hozzáadjuk és elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet lassanként (ahogy a tészta felveszi).
- Ezután kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk és rárakjuk a meggyet. A előmelegített sütőbe tesszük, kb. fél óra alatt megsütjük.
- Vaníliás krém készítése:
- Megfőzzük a vaníliapudingot a cukorral és a tejjel (hagyományosan, a tasak alpján). A kifőtt pudinghoz hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és belekavarjuk. Majd a kihűlt tésztára simítjuk.
- Csokis krém készítése:
- Ugyanúgy készítjük, mint a vaníliapudingot. A megszilárdult vaníliás krémre kenjük rá. Megvárjuk, míg megdermed és már fogyaszthatjuk is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30*20
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 21205
- Feltöltés dátuma: 2010. június 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Azért neveztem el így, mert kavart tészta az alapja, de a krém egy tarka bocira hasonlított, hát így lett ez a neve.