r
Nosalty Logó

Katalán bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Katalán bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tang zhong

Tészta

Összesen 483 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tang zhong

Tészta

Összesen 2420 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tang zhong

Tészta

Összesen 111 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 483 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6396 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    824 mg
  • Foszfor
    2529 mg
  • Nátrium
    2506 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    1584.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 2420 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Tang zhong

Tészta

Elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz 1 dl hideg vízben 1 púpozott ek tönkölylisztet elkeverjük csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használjuk a tésztához.

Tészta

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva habosra futtatjuk fel.
  2. Az összes hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztó programra kapcsolunk (ha nincs kenyérsütőnk, akkor kézzel összedolgozzuk kissé lágy, fényes tésztává). Kelesztőtálban kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 8-10 egyenlő részre osztjuk. Minden darabot négyzet alakúra kinyújtunk, sarkait behajtjuk, hogy épp összeérjenek (így lesz a tészta széle lekerekített), majd megfordítva, hogy felül legyen a hajtatlan felület, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól távol, mert még jócskán nőni fognak. Letakarva duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tészta tetejét hosszában késsel behasítjuk, lespricceljük langyos vízzel, és 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 12-15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5261
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Katalán bagett
Évi néni 1830 recept

Minden történet szinte a fiam körül forog. Szívesebben megeszi a péksüteményt, mintha csak simán kenyeret sütök. Kolléganőm vett az üzletben néhány katalán bagettet, de sületlen, felfújt, mű volt, szinte élvezhetetlen. Na gondoltam, majd én sütök különbet. Másnap már azt vittem reggelire. Azt mondta, biztos volt benne, hogy megcsinálom.

Hozzávalók

Tang zhong

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...