r
Nosalty Logó

Kastély torta szöszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kastély torta szöszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    372.7 g
  • Telített zsírsav
    216 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5754.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1689 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    2053 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.8 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    958.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    604 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    1588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3240 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2496 micro
Összesen 5439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A piskótatésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, 8 ek cukorral és a vanília cukorral elkeverjük a tojások sárgáját habosra. Aztán a lisztet a kakaóporral elkeverjük.
  2. A maradék 2 kanál cukorral a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amint kész van, a felvert kemény habot óvatosan elvegyítjük a tojássárgás habhoz. Óvatos keverés után hozzáadjuk a kakaóporos lisztet.
  3. Az így elkészült piskótát egy közepes karika tortaformába öntjük, és megsütjük előmelegített sütőben. 180 fokon 10 percig, majd 150 fokon 45 percig. Egy hurkapálcával lehet ellenőrizni, hogy ragad-e a tészta. Ha nem ragad, akkor ki lehet venni és várni addig, még a piskótakarika kihűl. Aztán kivágni a tortaformából.
  4. A kivágott tortakarikát háromba vágjuk. Hagyjuk szikkasztani a karikákat.
  5. Elkészítjük a krémet. A porcukrot megolvasztjuk, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a 6 dl tejet és felforraljuk. Addig míg felfő, a vaníliás pudingport a 2 dl tejjel elkeverjük.
  6. Aztán ha felfőtt a karamellás tej, akkor hozzáöntjük és besűrítjük tűzön. Majd hűtjük a pudingot.
  7. Közben a tejszínt felverjük, és a kihűlt karamellás pudingot hozzákeverjük. A tortát betöltjük, a krémet 3 részre osztjuk. A 2 kisebbik részével betöltjük. A nagyobbikkal körbekenjük.
  8. Majd a csokit lereszeljük, és a torta oldalát körbeszórjuk.
  9. Aztán dermesztjük a hűtőben pár órát.
  10. Utána díszítjük az 1 dl tejszínnel, felírhatunk rá, csokipasztillákkal díszíthetjük még.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8882
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán finom torta, érdemes elkészíteni, főleg aki szereti a karamellás édességeket. A pudingba amikor hűtjük, érdemes bele-bele keverni, mert ha nem, akkor előfordul, hogy megbőrösödik a teteje és csomós lesz a krém. A csokit amit reszelünk, érdemes a fagyasztóban dermeszteni, mert amikor reszeljük, kevésbé olvad meg a kezünk melegétől.

Hozzávalók

A piskótatésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...