Kastély torta szöszi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótatésztához
-
46g tojás58 kcal
-
9g finomliszt32 kcal
-
6 kcal
-
3 kcal
-
8g cukor32 kcal
A krémhez
-
14 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
50g tej28 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
A díszítéshez
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
Összesen
454
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótatésztához
-
550g tojás692 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
68 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g cukor387 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
49g porcukor190 kcal
-
600g tej336 kcal
-
800g habtejszín2336 kcal
A díszítéshez
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
5439
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótatésztához
-
22.1g tojás28 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
4g cukor16 kcal
A krémhez
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
24.1g tej13 kcal
-
32.1g habtejszín94 kcal
A díszítéshez
-
4g étcsokoládé22 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
Összesen
220
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 479.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
454
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120 g
Zsír
-
Összesen 372.7 g
-
Telített zsírsav 216 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2807 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5754.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 1689 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 441 mg
-
Foszfor 2053 mg
-
Nátrium 1331 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 412.8 g
-
Cukor 260 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 958.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3287 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 604 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 1588 mg
-
Retinol - A vitamin: 3240 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 566 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2496 micro
Összesen
5439
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
A piskótatésztához
-
10 db tojás
-
7 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 ek cukor
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
7 ek porcukor
-
6 dl tej
-
8 dl habtejszín
A díszítéshez
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
A piskótatésztához
- A tojásokat szétválasztjuk, 8 ek cukorral és a vanília cukorral elkeverjük a tojások sárgáját habosra. Aztán a lisztet a kakaóporral elkeverjük.
- A maradék 2 kanál cukorral a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amint kész van, a felvert kemény habot óvatosan elvegyítjük a tojássárgás habhoz. Óvatos keverés után hozzáadjuk a kakaóporos lisztet.
- Az így elkészült piskótát egy közepes karika tortaformába öntjük, és megsütjük előmelegített sütőben. 180 fokon 10 percig, majd 150 fokon 45 percig. Egy hurkapálcával lehet ellenőrizni, hogy ragad-e a tészta. Ha nem ragad, akkor ki lehet venni és várni addig, még a piskótakarika kihűl. Aztán kivágni a tortaformából.
- A kivágott tortakarikát háromba vágjuk. Hagyjuk szikkasztani a karikákat.
- Elkészítjük a krémet. A porcukrot megolvasztjuk, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a 6 dl tejet és felforraljuk. Addig míg felfő, a vaníliás pudingport a 2 dl tejjel elkeverjük.
- Aztán ha felfőtt a karamellás tej, akkor hozzáöntjük és besűrítjük tűzön. Majd hűtjük a pudingot.
- Közben a tejszínt felverjük, és a kihűlt karamellás pudingot hozzákeverjük. A tortát betöltjük, a krémet 3 részre osztjuk. A 2 kisebbik részével betöltjük. A nagyobbikkal körbekenjük.
- Majd a csokit lereszeljük, és a torta oldalát körbeszórjuk.
- Aztán dermesztjük a hűtőben pár órát.
- Utána díszítjük az 1 dl tejszínnel, felírhatunk rá, csokipasztillákkal díszíthetjük még.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8885
- Feltöltés dátuma: 2013. március 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Igazán finom torta, érdemes elkészíteni, főleg aki szereti a karamellás édességeket. A pudingba amikor hűtjük, érdemes bele-bele keverni, mert ha nem, akkor előfordul, hogy megbőrösödik a teteje és csomós lesz a krém. A csokit amit reszelünk, érdemes a fagyasztóban dermeszteni, mert amikor reszeljük, kevésbé olvad meg a kezünk melegétől.