r
Nosalty Logó

Kastély torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kastély torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5438 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    330.6 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4014.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    1688 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.5 g
  • Cukor
    429 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    342 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    994 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1698 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1503 micro
Összesen 5438 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. 5 db karikát rajzolunk sütőpapírra 22 cm-es tortakarika segítségével.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor 1/3 részével habosra keverjük.
  4. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, és átszitáljuk.
  5. A fehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukor fennmaradt részét, és kemény habbá verjük.
  6. A tojássárgás masszába egy kevés habot beleforgatunk, ez nem baj, ha összetörik. Ekkor óvatosan hozzákeverjük a többi fehérjehabot és végül a lisztet.
  7. Az öt megrajzolt karikába egyenletesen elosztjuk, és elkenjük, 180 fokon 10 perc alatt kisütjük a lapokat. Amikor kihűlt, lehúzzuk róla a papírt.
  8. A cukrot felolvasztjuk, a habtejszínt felforraljuk, és az olvasztott cukorhoz önjük. Futni fog, vigyázzzunk vele. Addig kevergetjük, amíg a cukor ismét teljesen felolvad, és sűrűvé válik a karamell. Kihűtjük.
  9. A növényi tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt karamellát beleforgatjuk.
  10. Az öt csokoládés piskótalapot ezzel a krémmel betöltjük. A krém vastagsága egyezzen meg a lapok vastagságával. Körbe is lekenjük a tortát, és vékonyan a tetejét is.
  11. Hűtőbe tesszük néhány órára.
  12. A szeletelt mandulával bepanírozzuk a torta oldalát. Tetejét keményre felvert tejszínhabbal díszítjük. Csokoládé- és karamelldíszekkel tehetjük még szebbé a tortánkat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 31484
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 21.

Ajánló

A szeletelt mandula finomabb, ha megpirítjuk. Melegítsük elő a sütőt kb. 160 fokra. Sütőpapírral bélelt tepsin terítsük el a mandulát, és tegyük a sütőbe. Ne hagyjuk magára, sűrűn nézzünk rá, mert pillanatok alatt képes megégni. Ha cukrot olvasztunk, óvatosan bánjunk vele. A 140-160 fokos cukor égési sérüléseket okozhat. Ha teljesen felolvadt a cukor, kevergessük kicsit, amíg sűrűsödik. Ekkor egy olajjal kent tepsire csorgatjuk, különböző formákat alakítva. Hagyjuk kihűlni, és könnyedén fel tudjuk szedni a tepsiről. Törhetjük apró darabokra, vagy a képen látható módon készíthetünk belőle nagyobb díszeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát kellett elkészítenem a cukrászvizsgán. Sajnos kevés helyen készítik manapság, pedig nagyon finom torta.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...